Siyaset bilimci Özgün Emre Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, gözaltına alındığını duyurdu. Koç, açıklamasında "Vatan emniyete ifade vermeye götürülüyorum" dedi.

Birgün'de yer alan habere göre Koç'un, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' suçlamasıyla gözaltına alındığı ve bu gece sorgusunun süreceği öğrenildi. Koç, emniyetteki ifadesinin ardından yarın Kartal Adliyesi'ne sevk edilecek.

Koç'un soruşturmaya konu olan paylaşımında, "Sadece Hatay'da yerleşik olan kışlalarda binlerce asker var. Komando tugayı var, her yere ulaşabilecek mekanize birlikler var, alay komutanlıkları var... Hiçbir şey yapmasalar moloz taşır, halka battaniye çorba dağıtır moral verirlerdi. Yaptırmadınız. Hainsiniz" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

Özgün Emre Koç

Koç, Maraş merkezli yaşanan ve 10 kentte yıkım yaratan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından sürecin yönetilemediğine dair eleştirel paylaşımlar yaptı. Koç'un depremin ardından bölgelere geç yardım ulaştırıldığına dair eleştirilerine bir çok kullanıcıdan destek yorumu aldığı görülüyor. (HABER MERKEZİ)