Karabağlar Belediyesi Kibar Hizmet Kompleksi’nde düzenlenen buluşmaya; Başkan Selvitopu, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Karabağlar Kent Konseyi'nin bir önceki başkanı Saniye Nazik Işık ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başkanları ve temsilcileri katıldı.

Buluşmada konuklara seslenen Başkan Selvitopu, pandemi, sel, deprem gibi ardı ardına meydana gelen doğal afetler nedeniyle bu tür buluşmaları uzun süre yapamadıklarını söyledi. Afetlerde yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Selvitopu, “Yaralılarımızın da bir an önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyorum. Bu süreçler şunu net bir şekilde gösterdi ki, dayanışmayı, sevgi ve saygıyı her zaman ortaya koyan bir toplumuz. Anadolu insanı, her koşulda bu birlik ve beraberliği sağlayabiliyor. Bu çok önemli bir değerimiz” dedi.

Karabağlar Belediyesi olarak bu anlayışı yaşatmaya ve 500 bin kişiye eşit hizmet götürmeye çalıştıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Biz de seçimlerin hemen sonrasında siyaseti bir tarafa bıraktık ve hizmete odaklandık. Yaptıklarımız ortada. Yapamadıklarımızı da yaşama geçirmeye, insanlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmaya kararlıyız” diye konuştu. 

Meydana gelen depremlerin, kentsel dönüşümün Karabağlar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları kaydetti:

"SORUMLULUK ALANIMIZDAKİ 2 BİN HEKTARIN PLANINI YENİLEDİK"

“Göreve geldiğimizden bu yana önceliği kentimizin planlamasına geldik. Sorumluluk alanımızdaki 2 bin hektarın plan yenilemelerini tamamladık. Bu planlar, Karabağlar'ın 2050'li yıllara doğru gelişmesine yön verecek altyapı çalışması oldu. Artık nereye ticaret, konut, sosyal ve kültürel tesislerin yapılabileceği belli. Diğer yandan kurduğumuz Dijital Arşiv Sistemi'yle de nerede kaç parsel olduğunu, bunların üzerindeki yapıların imar durumunu biliyoruz. Bir projeye başlanacağı zaman, orayla ilgili tüm bilgiler dijital olarak önünüze geliyor.”

Karabağlar Belediyesi'nin merkezine insanı ve doğayı alan çalışmalarının aynı şekilde devam edeceğini dile getiren Selvitopu, dört mahalleye hizmet verecek Çalıkuşu Semt Merkezi'nin gelecek ay hizmete açılacağını söyledi. Selvitopu, Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin yapımının yüzde 50'ler düzeyinde olduğu bilgisini de veren Selvitopu şöyle konuştu:

"KENT MEYDANI, KARABAĞLAR'A MUTLAKA KAZANDIRILACAK"

“Bu merkezi Cumhuriyetimizin 100. yılında Karabağlar gençliğinin ve çocuklarının hizmetine sunmak istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Karabağlar Kent Meydanı'yla ilgili de küçük bir sorun var. Kent Meydanı Karabağlar'a mutlaka kazandırılacak. Karabağlar, Gençlik, kültür ve sanat merkezleriyle modernleşmeye ve sağlıklı kent olmaya doğru hızla ilerliyor. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yakın iş birliğimiz devam edecek. Çünkü biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar.”