Sinoplu manav Gökhan Canel, "Artık 5 kilogram olayı kalktı. 2 kilogram yok. 1 tane mandalina, 1 tane elma, 1 portakal bundan sonra böyle. Bir dahaki sene işletmemin önüne dolap kuracağım. Kilogram bulamazsınız. Yarım muz, yarım portakal, dilim karpuz koyacağım. Anlatmaya gerek yok. Kilogram işi bitti artık. Bundan sonra tane işi. İnsanlar ancak böyle alabiliyor" dedi.

Sinop’ta manavcılık yapan Gökhan Canel, vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, artık kiloyla satış yapamadığını söyledi. Canel, şunları söyledi:

"BUNDAN SONRA TANE İŞİ"

"Almanya’yı, Amerika’yı kıskanıyoruz diyorlardı ya orası gibi olduk. 2 tane, 1 tane, yarım kilogram. Almanya’yı, Amerika’yı kıskanıyormuşuz. Kıskandık. Oldu maşallah. Artık 5 kilogram olayı kalktı. 2 kilogram yok. 1 tane mandalina, 1 tane elma, 1 portakal bundan sonra böyle. Bir dahaki sene işletmemin önüne dolap kuracağım. Kilogram bulamazsınız. Yarım muz, yarım portakal, dilim karpuz koyacağım. Anlatmaya gerek yok. Kilogram işi bitti artık. Bundan sonra tane işi. İnsanlar ancak böyle alabiliyor. Geçen sene pazarda mandalinanın kilogramı 1 buçuk liraydı. Manavda 2 buçuk liraydı. Şimdi pazarda 15 lira. Manavda 15 lira. Hiç kimsenin pazara gitmesine gerek yok. Marketleri tebrik etmek lazım. Ayakta alkışlıyorum. Müşteri çıkınca hemen arkasından fiyat değiştiriyorlar. Biz yine iyiyiz. Pazarda mandalina bugün 15 liraysa bizde de 15 lira. Artık eşit. Eskiden manavlar pahalı, pazar ucuzdu. Şimdi her şey değişti. Pazara gitmeye gerek yok. Bugün pazarı gez yumurta 3 buçuk 4 lira. Bende 3 lira. Her şeye rağmen, artışlara rağmen mücadeleye devam dedim. Daha ne yapalım? Biz bu kadar sıkıntılara rağmen elimizden geleni yapıyoruz.

"ASGARİ ÜCRET 8 BİN LİRA OLSA NE OLACAK?"

Müşterilere sesimizi çıkaramıyorum. Asgari ücretin 10 bin lira olması lazım. Emeklinin maaşı da 13 bin lira olması lazım. Bunların böyle olması lazım. Yukarıdaki büyükbaşlar her şeyi düzene koyacaklar. Böyle olacak. Başka türlü olmayacak. Ev kirası 5 bin lira. Elektrik, su, doğal gaz 3 bin lira. Etti 8 bin lira. Asgari ücret 8 bin lira olsa ne olacak? Millet ne yiyecek?"