CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sizin bu zenginliğiniz sizi hala lüksünüzden vazgeçiremeyen 40 milyar dolar cari açığa mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizlerin 100 bin dolar üzerinde ama halkın en az yüzde 50’sinden fazlasında 3 bin doların altında yaşadığı, sizin açıkladığınız sözüm ona 8 bin dolar yıllık gelire mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizin rakamlarınıza göre 4 milyon ama aslında 8 milyon, 10 milyon işsizliğe mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 60 bin kapasite fazlası ile içeride yatırdığınız 336 bin mahkuma mal oldu... Allah kötü sözün açıkça söylenmesini istemez ama zulüm görenler müstesna. Allah bu yüzden belanızı versin” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yerel seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olurken kendisine hediye olan alyans yüzüğü gösterdiğini hatırlatarak, “Diyor ki ‘Bu aşkı, bu heyecanı holdinglerin milyarları aşabilir mi?’. Evet, kendi kampanyasını bu bağışlarla yürüten bir başkan adayı. Aslında öyle değildi. Çok ciddi yardımlar da görmüştü ama öyle diyor. Bu bir algıydı. Başarılı da bir algıydı. Ama bunda Fahrettin Bey’in bir günahı yoktu. O daha henüz ergenlik döneminde filandı… Bu alyanstan sonra köprünün altından çok sular geçti. Ne yaptınız, bugün o cümleyi siz kuramazsınız. O cümleyi kurabilme altyapı ve ameline sahip değilsiniz” diye konuştu.

İslam, halkın emeği ve birikimine “el konulduğunu” vurgulayarak, “Bugün yaptığınız şey, holdingleşmek ya da büyük baba holdinglere arka çıkmak. Kendi holdinglerinizi kurmak. Bugün artık isimleriniz en zenginler arasında, hatta dünyanın en zenginleri arasında geçebiliyor. Fakat bu halk zenginleşmedi. Bu halkın yoksullaşması ve hatta sefilleşmesi ile sizin zenginleşmeniz eş anlamlı hale geldi. İşte denklemin iki tarafındaki işaretler bunlar” dedi. İslam, şunları söyledi:

“Bu zenginleşme, sizin harcayıp, bizim ödeyeceğimiz 450 milyar dolar borca mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizi hale lüksünüzden vazgeçiremeyen 40 milyar dolar cari açığa mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizlerin 100 bin dolar üzerinde ama halkın en az yüzde 50’sinden fazlasında 3 bin doların altında yaşadığı, sizin açıkladığınız sözüm ona 8 bin dolar yıllık gelire mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizin rakamlarınıza göre 4 milyon ama aslında 8 milyon, 10 milyon işsizliğe mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz iş başına geldiğinizden beri inşa ettiğiniz 252 cezaevine mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 60 bin kapasite fazlası ile içeride yatırdığınız 336 bin mahkuma mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 2 milyon kişinin hayatını ilgilendiren, 250 bin KHK’lının hayatına mal oldu. Allah kötü sözün açıkça söylenmesini istemez ama zulüm görenler müstesna. Allah bu yüzünden belanızı versin.”