Sinop’ta sonbaharın gelmesiyle ağaçlar yeşil rengini sarı tonlarına bıraktı. Kentin turizminin geliştirilmesi için önerilerde bulunan Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, şöyle konuştu:

"DAHA EKONOMİK YÖNTEMLERLE İNSANLAR TATİL YAPABİLİR"

"Sinop’un hemen hızlı biçimde yürüyüş yolları, doğa yürüyüşleri ve kamp alanlarının geliştirilmesi gerekiyor çünkü insanlar geldiği zaman kalabilecekleri yerlerde kalmayı tercih ediyorlar. Bu uzun süreli konaklamalarda olabiliyor. Güneyde bazı kamp alanları var ama Karadeniz’de yok. Ama bunun için en uygun Sinop diye düşünüyorum. Çünkü hem deniz tarafında hem de kara tarafında, orman tarafında çok güzel uygun alanlarımız var. Şu anda mevcut olan özellikle kamuya ait bazı alanların ben kamp alanlarına dönüştürülebileceğine inanıyorum. Örneğin Akgöl’de neden bir kamp alanı olmasın çünkü orada tesis de var. Keza belki Sarıkum civarında olabilir eğer sit ilanı sıkıntı yaratmıyorsa. Orada da çünkü kamu tesisi var. Bunların yapılması lazım.

Yürüyüş yolları için daha önce yapılan çalışmalar olduğunu biliyorum. Bunların duyurulması gerekiyor ve o yürüyüş yollarının sürekliliğinin de sağlanması gerekiyor. Sürekli kontrol edilerek açık tutulması gerekiyor ve bunların diğer tanıtımlarımız ile birlikte sadece deniz tarih diye de değil bunların da tanıtılması gerekiyor. Bu doğa yürüyüşlerinin insanlar için çok sağlıklı olduğunun düşünüyorum. Çünkü stres altında yaşayan özellikle son dönemlerde yoğun stresten kurtulmanın önemli yollarından biri. Üstelik de ekonomik yollarından biri. Özellikle kamp alanları geliştirilirse işte pahalı denilen çeşitlik konaklama ve yiyecek, içecek hizmetleri yerine daha ekonomik yöntemlerle insanlar tatil yapabilir. Şu anda insanların bu arayış içerisinde olduğunu düşünüyorum. Bu yolu açmak, teşvik etmek belki yatırımcılar için Sinop olarak hızlıca buna yönlenirsek hem kamu olarak hem özel teşebbüs olarak bence çok önemli pazarlık payı kazanabiliriz diye düşünüyorum."

Görüntü dökümü:

*Ahmet Çobanoğlu

*Drone ile orman görüntüleri