Sinop Belediyesi Kent Konseyi tarafından Ramazan ayının ilk gününden bugüne kadar yaklaşık 180 aileye yaklaşık 70 bin liralık yardım çeki verildiği belirtildi.

Uygulama ile ilgili bilgiler veren Sinop Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Fatma Ustacan şunları söyledi:

"Ramazan ayı dolayısıyla market çekine geçtik. Hayırsever vatandaşlarımız da kurban etleri getirdi bize. Bir aileye verilecek şekilde parça parça kurban etleri hazırlandı. Ailelerimizi arayıp kurban etlerini de verdik. Daha sonra da market çekine geçmeye karar verdik. Bunun kararını da şöyle aldık. Ramazan dolayısıyla bir aileye ya da yurtta kalan insanlara birkaç yerden yardım gideceğini düşündük. Dernekler, vakıflar, belediyelerin yardım kolileri ve gıda kolileri verebileceğini düşündük. Öyle de oluyor zaten. Bunun yanı sıra biz de market çeki verelim ki ekstra neye ihtiyaçları varsa kendi ihtiyaçlarını alsınlar diye düşündük. Çocuğu olan abur cubur istiyor mesela. Kahvaltılık isteyenler oluyor. Biz de marketlerde her şey var diye market çeki vermeyi düşündük. Bunun yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan deprem bölgesinden gelen ailelerimize de hem 200 liralık market çeki veriyoruz hem de hijyen malzemesi veriyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla gelen ailelerimizi geri çevirmemeye çalışıyoruz. Buraya gelen insanlar mağdur. İnsanlar zengin uyudular, depremzede olarak uyandılar. Her şekilde mağdurlar. Hele ticaretle uğraşanlar çok mağdur oldular. İş yerleri yıkıldı. Evleri yıkıldı. Maaş alan memur kesimi diğer vatandaşlara göre biraz daha iyiler ama şu anda herkes aynı durumda. Mağdurlar. Dayanışma yaşatır derler ya gerçekten güzel bir dayanışma var. Depremzede vatandaşlar geliyorlar. Bizim çalışmalarımızı da görüyorlar. Hatta burada ailelerle tanışıp bireysel yardım edenler bile var. Fitreleri de kabul ediyoruz. Bütün hayırları yardım ediyoruz ve onlarla büyüyoruz. Gerçekten yapılan yardım ve destekler bizim için çok önemli."

"RAMAZAN AYI BOYUNCA DA BU ÇALIŞMAMIZI YÜRÜTECEĞİZ"

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Osman Akçaoğlu ise şunları söyledi:

"Yaklaşık 50 gün oldu. Bin 200 depremzede misafirimizin kaydı var. Yaklaşık bin 400 kişiye de ulaştık. Misafirlerimiz ilk geldiklerinde onların kayıtlarını alıyoruz. Kayıtlarında iletişim numaralarını alıyoruz. Giydiği elbiselerin ölçülerinin notlarını da alıyoruz. Gerekli ihtiyaçlarını soruyoruz. İhtiyaçlarına göre yardımcı oluyoruz onlara. Aldığımız kayıtlar sonucunda da elimize yardımlar geldikçe onlarla iletişime geçerek bilgilendirip onları buraya davet ediyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bine yakın gıda kolisi, 700 yakın temizlik kolisi hazırladık şu ana kadar. Yaklaşık 300 civarı misafirimize ayakkabı aldık. 700’e yakın giysi yardımında bulunduk. Şu an Ramazan ayı dolayısıyla da market çekine döndük. Yaklaşık 180 aileye yaklaşık 70 bin market çeki yardımında bulunduk. Ramazan ayı boyunca da bu çalışmamızı yürüteceğiz. Fitre veren vatandaşlarımızın bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Şehrimizde depremzede misafirlerimiz var. Onlara buradan doğru yardımda bulunabilirler. Fitrelerini yapabilirler."

"ÇOK YÜREKTEN, ÇOK İSTEYEREK, ÇOK GÖNÜLLÜLÜKLE HİZMET EDİYORLAR"

Adıyaman’dan Sinop’a gelen depremzede Özgül Böğrühan şunları söyledi:

"Büyük bir depremdi. Allah’ın izniyle bu acıları ve psikolojik sorunları atlatırız. Bu da Allah’ın sebep ettiği dostlarla aşılıyor. Özellikle Sinop Kent Konseyinde bulunan insanlar o kadar insancıl ki, o kadar güzel yürekleri var ki biz buraya ilk girdiğimizde onlar bizim kalbimize dokundular. Bizim yüreğimize o kadar dokundular ki ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. Rabbim onların bu hizmetlerini kabul etsin. Rabbim onları korusun. Bu tür gönüllü hizmetleri veren insanlar çoğalsın istiyorum. Yıllarda geçse ben onların bu güzel emeklerini unutmayacağım. Onların gönüllerine teşekkür ediyorum. Yaşadığımız deprem büyük bir depremdi. Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Adıyaman’a daha önce müdahale edilseydi daha iyi olurdu. Çünkü ilk müdahale her zaman daha çok can kurtarıyor. Adıyaman’a biraz geç müdahale edildi. Sinop Kent Konseyi’nden gıda, temizlik malzemeleri aldık. Hiçbir şekilde bizi hiçbir zaman kapılarından çevirmediler. Her zaman güler yüzle, güzel gönülleriyle bize aile oldular. Ben buranın bir gönül yeri olduğunu düşünüyorum. Çok yürekten, çok isteyerek, çok gönüllülükle hizmet ediyorlar. O yüzden onların gönüllerine kocaman sarılıyor ve teşekkür ediyorum."

Adıyaman’dan Sinop’a gelen ve Sinop Kent Konseyi’nden yardım alan bir depremzede vatandaş, "Adıyaman’a daha önce müdahale edilseydi daha iyi olurdu çünkü ilk müdahale her zaman daha çok can kurtarıyor. Adıyaman’a biraz geç müdahale edildi" dedi.