Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Sayın Putin'le bir de Sinop Nükleer Santrali’ni konuştum. Biz 2024'ün başı veya 2023'ün sonunda bir üniteyi açacağız. Onun dışında 3 ünite daha var. O 3 üniteyi de ardı ardına belli aralıklarla açacağız. Sinop'ta yeni bir dörtlü üniteyi inşa edeceğiz" sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Ayhan, şöyle konuştu:

"NÜKLEER SANTRALİ DESTEKLEMİYORUM"

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, "Ben Nükleer Santrali desteklemiyorum. Ben biliyorsunuz uzun yıllardan beri belediye başkanı olmadan önceki dönemlerde de ben nükleer karşıtıyım. Ben şu anda Türkiye’nin nükleer enerjiye ihtiyacının olmadığını düşünüyorum. Bakın biz metan gazından şehir çöplüğünden enerji üretebiliyoruz. Bence önceliğimiz yenilenebilir kaynaklar olması lazım. Güneşten, rüzgardan, çöpten, çöplükten, dalgadan bir çok alandan doğal çevre dostu enerji üretebilme imkanlarımız varken, bence önce bu imkanların değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"ASLA NÜKLEER SANTRAL YAPTIRMAYACAĞIZ"

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, "Tabi ki nükleer santrali yaptırmayacağız. Bunun için Sinop halkına güveniyorum. Sinop halkı duyarlı bir halktır. Özellikle nükleer konusunda. Asla nükleer santral yaptırmayacağız. Bunun için mücadelemizi devam ettireceğiz. Nükleersiz bir hayat diliyorum" diye konuştu.

"CENNETİN İÇİNE CEHENNEMİ YAPTIRMAYACAĞIZ"

Sinop Nükleer Karşıtı Platform Yürütme Kurulu Üyesi Kayhan Konukçu ise şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı medyayı çıkıp sürekli bunları söylüyor ve bu işi gündemde tutmaya çalışıyor. Biliyorsunuz bundan önce Japonlarla iki devlet arasında yapılan bir anlaşma yapılması planlanıyordu ama hayata geçiremediler bu projeyi maliyet artışı nedeniyle. Şimdi de Putin ile olan yakınlığını kullanıp ROSATOM’a Sinop’ta nükleer santral yaptırmak istiyor. Bu bir hayalden öteye geçemez. Çünkü ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve bütün bu sıkıntıların üzerine milyarlarca dolarlık bir yatırım yapmak çok zor. Bu anlamda Sinoplular olarak, Sinop halkı olarak bu cennetin içine cehennemi yaptırmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Son olarak da nükleere inat yaşasın hayat diyorum."

Görüntü dökümü:

*Barış Ayhan

*Mine Batur

*Kayhan Konukçu

*Nükleer santral yapılmak istenilen alandan drone ile görüntü