Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), "Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yanı başındaki hastalara giden ambulansa saldırdılar. Hastanenin etrafında tedavi bekleyen yaralıları içeri alamıyoruz." açıklamasında bulundu.

MSF'nin X sosyal medya platformundaki hesabından, İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Şifa Hastanesi'ne ilişkin paylaşım yapıldı.

Hastanedeki bir MSF çalışanından son durumla ilgili edinilen bilginin ardından yapılan paylaşımda, hastanede elektrik, su ve gıdanın olmadığı, solunum cihazları çalışmadığı takdirde insanların birkaç saat içinde hayatını kaybedeceği aktarıldı.

Paylaşımda, "(Gazze'deki) Şifa Hastanesi'nin yanı başındaki hastalara giden ambulansa saldırdılar. Hastanenin etrafında tedavi bekleyen yaralıları içeri alamıyoruz." ifadesine yer verildi.

Hastalara saldıran keskin nişancının olduğu belirtilerek, saldırılar sonucu yaralanan 3 kişinin ameliyat edildiği bildirildi.

Paylaşımda, "Durum çok kötü ve insanlık dışı. Kapalı bir alan ve kimse bizimle ilgili bir şey bilmiyor." ifadesi kullanıldı.

Şifa Hastanesi'nde yaralı hastalar ve sağlık ekiplerinin bulunduğu aktarılan paylaşımda, "Bize garanti verirlerse ve önce hastaları tahliye ederlerse biz de hastaneyi tahliye ederiz." denildi.