Sinan Ateş suikastına ilişkin yeni gelişmeler söz konusu.

Ankara'da 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin yargılama süreci başlamasına karşın, iddianamedeki eksiklikler tartışılmaya devam ediyor.

AYŞE ATEŞ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Bu kapsamda Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, “kurumsal bir saldırıdan söz edildiğini” ileri sürmüş ve “Soruşturma yürütülen 17 kişiye bakınca iddia edilen kurumsal saldırı içeriden yapılmış gibi bir izlenim oluşuyor. Bazen düşmanı uzakta aramamak gerek. En başta Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz, Ömer Şanlı, Burak Kılıç, Gürsel Horat ve Suat Yılmazzobu... Kiralık katil arayan bu isimler ilk iddianamede yok” açıklamasını yapmıştı.

MHP'den 'Sinan Ateş' açıklaması: "CHP'nin diline doladığı suikast..." MHP'den 'Sinan Ateş' açıklaması: "CHP'nin diline doladığı suikast..."

Ayşe Ateş, soruşturması yapılan 17 kişiye ilişkin ek iddianamenin hazırlanmasını beklediklerini de ifade etmişti.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre; o iddianamenin savcılık tarafından hazırlandığı iddia edildi. İddianamenin davanın ilk duruşma günü olan 1 Temmuz’dan önce 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verileceği de gelen bilgiler arasında.

Ayşe Ateş'ten yeni iddia: "Tetikçiyi de MHP'li vekilin babasının evinde mi sakladılar?" Ayşe Ateş'ten yeni iddia: "Tetikçiyi de MHP'li vekilin babasının evinde mi sakladılar?"