Sıcak havalar etkisini artırırken, CHP ve MHP’nin Meclis grupları son kez toplandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu gençlere seslendi, MHP lideri Bahçeli milletvekillerinden seçim bölgelerine gitmelerini istedi. Fatih Camii’ndeki protokol koltukları, Taliban’ın Türkiye’ye yönelik uyarısı, KESK’in zam talebi günün diğer başlıkları arasında yer aldı.

https://youtu.be/gaxAa09VMD0

KILIÇDAROĞLU GENÇLERE SESLENDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında “Erdoğan dönemi bitmiştir” dedi, ardından gençlere seslendi: "Hayalleriniz hayallerimizdir." MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin gündeminde yine “erken seçim olmayacak” açıklaması vardı. Ama hemen ardından milletvekillerinden seçim bölgelerine gitmelerini istedi.

Taliban, Türkiye'nin Kabil'de asker bulundurma kararına karşı çıkan bir açıklama yaptı, “karşı duracaklarını” duyurdu.

Günün tepki çeken fotoğraflarından biri Fatih Camii’nden geldi. Aralarında AKP'li Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu protokol davetlileri için kürsü ve protokol koltuğu konuldu. Sosyal medyanın gündemindeki bir başka olay ise AKP’nin yerli otomobil sözüydü. AKP'nin "2021 yılında yerli otomobilin satışa sunulacağı" sözü hatırlatıldı.

https://www.youtube.com/watch?v=SuzWnGzlxss

CANLI YAYIN | ERDOĞAN’IN DİYARBAKIR GEZİSİ

#dokuz8GÜNDEM Diyarbakır programında bölgedeki gazetecilik cemiyetlerinin durumu ile Afganistan’daki gelişmelere paralel olarak artan göçmen akını konuşuldu. Van'dan Gazeteci Oktay Candemir ve Şenol Bali, canlı yayında Bekir Güneş’in sorularını yanıtladı.

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1414923102237118469?s=20

İŞÇİLER EYLEMDE, KESK ZAM İSTEDİ

Bursa’da Destek Amortisör Fabrikası'nda sendikalı oldukları için işten çıkartılan 80 işçi, direniş alanından uzaklaştırıldı. #dokuz8’e konuşan işçiler ve sendikacılar, kadın işçilere yönelik ayrımcılığa özellikle dikkat çekti.

KESK, 2 Ağustos’ta başlayacak kamu çalışanları toplu sözleşme süreci öncesinde taleplerini açıkladı. KESK, en düşük memur maaşının 6 bin 952 lira olmasını istedi.

Emeklilere maaş ve bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başladı.

Yüzde 38 düzeyinde artış beklentisi olan sanayi üretim endeksi mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40,7’lik artış gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik protesto eylemleri sürüyor. Boğaziçili akademisyenler, bugün de üniversitede Rektörlük binasına sırtlarını dönerek Bulu’ya tepki gösterdi.

GÜNÜN YAZISI

Siyasal iletişim uzmanı Çağdaş Yıldız, kişisel verilerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın erişime açılmasını yorumladı: Kişisel veri siyasal iletişim aracı olur mu?

GÜNÜN DİĞER GELİŞMELERİ

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Ghebreyesus ise önemli bir uyarı yaparak, gelişmiş ülkelerde üçüncü doz aşılama yerine yoksul ülkelere bağış yapılmasını istedi.
  • İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu’nun talebi ise, daha etkili bir aşılama için eczacıların da sürece dahil edilmesi oldu.
  • Konya'da Kürt aileye saldıranlar polis koruması ile tahliye edildi. Aile, "Herkese adalet var da Kürde yok mu?" diye sordu.
  • Fatma Akdeniz, evli olduğu erkek tarafından çocuğunun gözleri önünde katledildi.
  • Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher, bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
  • İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 55 bin 177 personelle operasyon düzenledi, bin 138 kişi yakalandı, 113 kişi gözaltına alındı.
  • Koronavirüs salgını nedeniyle sefer yapmayı durduran Doğu Ekspresi, 1,5 yıl aradan sonra ilk seferini 12 Temmuz'da yaptı
  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u spor kenti yapacak projeyi törenle duyurdu.