Bozlak, "Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Biz, bize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu şekildeki bir muameleyi ben hak etmedim" dedi.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan Yeşil Bozlak, 2016 yılındaki Hendek operasyonlarında jandarma uzman çavuş olarak görev aldı. Bozlak, Şırnak’ın Silopi ilçesi ve Mardin’in Nusaybin ilçesinde katıldığı operasyonlarda 4 kez yaralandı. Bozlak, 2019 yılında mahkeme kararıyla gazilik unvanı aldı ve sağlık durumundan dolayı emekliye sevk edildi.

Ancak SGK, davanın yanlış ilde açıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Bozlak’a bağlanan gazilik maaşı Haziran 2021 tarihinde kesildi. SGK, dava süreci 2018 yılından bu yana Ankara İdare Mahkemesi’nde sürmesine rağmen Yeşil Bozlak’ın evine 28 Ekim 2022 tarihinde 144 bin 952 liralık icra tebligatı gönderdi. SGK, Bozlak’a ödenen maaşları yasal faizi ile birlikte geri istedi.

"OPERASYONLARDA 4 KEZ YARALANDIM"

TSK’da 18 yıl görev yapan Yeşil Bozlak, yaşadığı olayla ilgili şunları söyledi:

"Hendek ve Barikat operasyonlarında 4 defa yaralandım. İlk yaralanmam; 2 Ocak 2016 tarihinde Hendek ve Barikat operasyonlarının devam ettiği Silopi’de el bombasıyla yaralandım. Bu yaralanmam sonucu 90 günlük raporumun bitimine 13 gün kala, kendi özel aracım ile Hendek ve Barikat operasyonlarının devam ettiği Nusaybin’de 3 defa yaralandım. 2016 tarihinde, gözetleme yaptığım yere zagros mermisi girdi. Bu yaralanmadan sol kulağımda ömür boyu çekeceğim çınlamalar kaldı. 2016 tarihinde, gece yaralanan silah arkadaşımı hastaneye götürürken dört parmağım Kobra kapısının arasında kaldı ve parmaklardan bir tanesi hafif çatladı. Doktor burada 5 günlük rapor vermesine rağmen raporu kabul etmedim, tekrar geri çatışma bölgesine devam ettim. 2016 tarihinde teröristlerin karargahına girildi ve burada el yapımı patlayıcının patlaması sonucu sol kolumdan yaralandım ve operasyonları bu şekilde bitirdik.

"GAZİLİK UNVANIMI MAHKEME KARARIYLA ALDIM"

Bütün bu 4 yaralanmanın sonucunda ben, gazilik hakkımı mahkemeyle aldım. Avukatım, ilk davayı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun olduğu Ankara İdare Mahkemesi’nde açtı. Ankara İdare Mahkeme’si, beni Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurula girdim bu kurulda benim gazi olduğum karar verildi. Görev yerim Adıyaman olduğu için Ankara İdare Mahkemesi, dosyayı Adıyaman İdare Mahkemesi’ne gönderiyor. Adıyaman İdare Mahkemesi, bu rapora istinaden gazi olduğuma karar veriyor ve ben emekli oldum.

"KARARI İSTİNAF EDİP BOZDURAN SGK EVİME İCRA GÖNDERDİ"

SGK, bir üst mahkeme olan Antep Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf etti. Bölge İdare Mahkemesi, bu kararı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun olduğu Ankara İdare Mahkemesi vermesi gerekirken bunu Adıyaman verdiği için kararı bozdu. Zaten ben, bu yolu izlemiştim. Bugün bu durumdan dolayı ben mağdur ediliyorum ve 18 aydır sonuçlanmayan bir dava var. Bu davanın sonucunda benim evime, almış olduğum, gazilik döneminde almış olduğum maaşlardan dolayı icra geldi. SGK, 145 bin lira icra evrağı gönderdi. Ben de bunu borç bularak 7 Kasım'da SGK'ya iade ettim. Ben, devlet büyüklerimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Biz, bize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu şekildeki bir muameleyi ben hak etmedim."