CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Muğla’nın Bodrum ilçesinde bağlı Cennet Koyu mevkiinde Cengiz Holding A.Ş.’ye inşaat faaliyetleri için verilen ruhsatlar üzerine açıklama yaptı.

CHP’li Bodrum Belediyesi tarafından verilen ruhsatların iptal edildiğini açıklayan Torun, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ”

“Bilindiği üzere; Cengiz Holding Anonim Şirketi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Göl Mahallesi Cennet Koyu bölgesinde yer alan bir alanda inşaat faaliyetlerine başlamıştı. Bodrum Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısında söz konusu inşaata verilen ruhsatların yeniden değerlendirilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda, belediyemiz tarafından ruhsatın yasal dayanakları yeniden değerlendirilmiş ve gerekli tüm incelemeler hassasiyetle yürütülmüştür.

“RUHSATLAR İPTAL EDİLDİ”

Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, hukukun gereği ve Bodrum halkının menfaatleri doğrultusunda söz konusu ruhsatların iptal edilmesine karar verilmiştir. Ruhsat iptallerinin ardından, inşaatların durdurulması için belediyemiz tarafından gerekli işlemler takip edilecektir.”

Görüntü: ARŞİV