Vegazete’den Hülya Kılınç’ın haberine göre, Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere Köyü’nde yaşamını sürdüren Şerife Çimen, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği köyünün Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin (MOSB) içinde kalmasından şikayet ederek, “Toprağımızı, havamızı, sağlığımızı kaybettik”dedi.

“TOPRAKLARIMIZ ELİMİZDEN UÇTU GİTTİ”

Geçmişte çiftçilik yaparak geçimini sağladığını ifade eden Çimen, sanayinin her gecen yıl büyümesiyle tarım topraklarını kaybettiklerini belirterek, bu süreci şu cümlelerle anlattı “80 yıldır bu köyde yaşıyorum. Kendi annem babam da çiftçilik yaparak geçimini sağlıyordu. Evlendim eşimle çiftçilik yaptım. 8 çocuğumuz oldu. Onları çiftçilik yaparak büyüttük. O zamanlar her şey bereketliydi. Topraklarımızı ekerek karnımızı doyururduk, geçimimizi sağlardık. Sanayi büyüdükçe tarım yaptığımız topraklar hep elimizden uçtu gitti”dedi.

“EKECEK TOPRAK KALMADI”

“Eskiden hastalık nedir bilmezdik” diyen Çimen, şöyle devam etti “Sanayi bizi hasta etti. Biz eskiden yediğimiz her şeyi kendimiz üretirdik. Sanayi köyümüzün yanına geldikten topraklarımız satıldı. Ekip biçeceğimiz toprak kalmadı bugün. Toprağımızla birlikte sağlığımızı da kaybettik.”

serife-cimen-