İNSAN HAKLARI

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi devam ediyor: Savcılar siyasi talimatla çalışıyor!

Abone Ol

508 gündür Adalet Nöbeti’ne devam eden Ferit Şenyaşar, "Urfa Adliye Sarayı içerisinde savcılar, siyasi talimatla çalışıyor” dedi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 508’inci gününde sürüyor. Anne ve oğlu sabahın erken saatlerinde Suruç’ta bulunan evlerinden yola çıkarak Urfa Adliyesi önüne geldi. “Zulme karşı adalet nöbetimiz 508’nci gününde” dövizi ile adliye merdivenleri üzerinde nöbetlerini başlatan aileyi, adliyeye gelen yurttaşlar ziyaret etti.  

Burada konuşan Ferit Şenyaşar, “Yargı yolu ile açık bir zulüm yapılıyor. Açık bir hukuksuzluk ve ortada olan büyük bir adaletsizlik var. Bunu öğrenmek ve bilmek için hukukçu olmaya gerek yok” dedi. Hem iş yerindeki saldırının hem de hastanedeki saldırının güvenlik kameralarının önünde yapıldığını belirten Şenyaşar, 3 yakınının katledilmesine rağmen dosyada gizlilik kararının 4 yıldır sürdürüldüğünü belirtti. 

‘SAVCILAR SİYASİ TALİMATLARLA ÇALIŞIYOR’

“Bunu hangi hukukçu hangi hukuk dili ile anlatabilir?” diyerek tepki gösteren Şenyaşar, “Burada söylenecek tek bir söz var. Urfa Adliye Sarayı içerisinde savcılar, siyasi talimatla çalışıyor. Katliamı yapan iktidar partisinin bir milletvekili ve ailesi olduğu için kimse bu davayı açamıyor. Bütün savcılar dosyayı bir birinin üzerine atıyor, ya da tayin isteyerek gidiyorlar. Şuan dosyaya bakan savcı adli tatil olduğu için yerinde yok. Biz adalet gelene kadar bekleyeceğiz. Buradaki nöbetimizde Şenyaşar ailesi ve herkes için adalet istemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan aile sanal medya hesaplarından, “Adaletin terazisi bozulmuş, herkes susuyor. 508 gündür Urfa Adliye kapısında yargı zulmü devam ediyor. Tarifeli adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” mesajını paylaştı.