İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi,  ulaştığı son anketin sonuçlarını okurlarıyla paylaştı  

Söz konusu araştırma, Areda Survey tarafından 23-27 Ağustos tarihleri arasında 2 bin kişiyle yapıldı.

Buna göre "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 47.9'u "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını verdi. Onu, yüzde 22.2'yle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş izledi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 15.2'yle üçüncü, Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yüzde 8.5'le dördüncü sırada yer aldı. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik destek ise yüzde 2.9 olarak belirlendi. 

HDP SEÇMENİ UYARISI

Bu noktada Selvi, AKP'ye yakın şirketin sonuçlarında dikkati çeken bir detayı paylaştı ve Erdoğan ile iktidar partisine yönelik bazı uyarılarda bulundu. Konuysa; HDP seçmeni. 

Gazeteci, yazısının 'AK Parti dikkat' başlıklı bölümünde Erdoğan'ın CHP seçmeninden yüzde 2.1, MHP'den yüzde 66.1, İYİ Parti'den de yüzde 4.5 oranında destek aldığını vurguladı ve yakın zamana kadar HDP seçmeninin de oyunu alabilen bir lider olduğunu hatırlattı. Ancak söz konusu araştırmada durumun değiştiğine vurgu yaptı: 

"Erdoğan HDP seçmeninin de oyunu alabilen bir liderdi. Dörtte bir oranında oy alıyordu. Ama bu araştırmada HDP seçmeni oy vermiyor. Kürt seçmenle HDP seçmeni aynı değil. Erdoğan Kürt seçmenden en fazla oy alan bir lider. Ama ayrıca HDP seçmeninden de oy alabiliyordu. Bu sorunun mercek altına alınması gerekiyor. HDP seçmeni Mansur Yavaş’a oy vermiyor ama Kılıçdaroğlu’na destek yüzde 15.7 seviyesinde."