İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eylül ayında yapılacak tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevireceğini ve CHP’ye genel başkan aday olmayı planladığını yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde KRT yayınında “Yeniden aday olacak mısınız?” sorusuna “Eğer yeniden genel başkan adayı gösterirlerse o zaman cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz” şeklinde yanıt verdiğini hatırlatan Selvi, “Aslında ‘Kılıçdaroğlu ne yapmak istemektedir?’ diye sormam lazım. Ama zaten ne yapmak istediğini kendisi açıklamış durumda. Kılıçdaroğlu yeterli desteği bulursa eylül ayında yapılması planlanan tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirip CHP Genel Başkanlığı’na aday olmayı planlıyor” dedi.

Selvi, “Bana ‘Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor’ diye sorarsanız ‘Kendini bitirmek için ne gerekiyorsa yapıyor’ derim, başka bir şey demem” diye de ekledi.

‘CHP SEÇMENİ KILIÇDAROĞLU’NU NEDEN İSTESİN?’

Selvi’nin yazısının devamı şöyle:

“CHP senin döneminde girdiği seçimlerin hiçbirinde yüzde 25 barajını aşamamış. Ama Özgür Özel’le girdiği seçimde 45 yıl sonra yüzde 38 oy almış.

Bir yanda yüzde 38 oy almış Özgür Özel varken, diğer yanda İstanbul seçimlerini ikinci kez kazanmış Ekrem İmamoğlu varken, CHP seçmeni Kemal Kılıçdaroğlu’nu neden istesin?

‘Ey Kılıçdaroğlu sen CHP genel başkanı ol, biz böylece yeniden yüzde 25’lere inelim’ mi desin?

Kemal Kılıçdaroğlu’na bu akılları kim veriyor diye CHP kulislerini yokladım. Kimse vermiyormuş. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun kendi aklıymış. Daha vahimi Kılıçdaroğlu bunlara inanıyormuş.”