Haber: Uğur İstanbullu

Salı günü Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Gürcistan Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Irakli Petriashvili ve Başkan Yardımcısı Tamar Surmava ile Türkiye’deki işçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Hopa Belediyesi’nde bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantı yapmıştı. Toplantı sonrasında TÜRK-İŞ Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kapsar sosyal medyadan ziyarete tepki göstermesi üzerine DİSK/Genel İş sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Selim Bilgin Kapsar’a cevap verdi.

DİSK Genel İş Sendikası Doğu Karadeniz şube başkanı Selim Bilgin yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

DİSK’İN GENEL BAŞKANINA LAF EDECEK NE KADAR ADAMSIN, SEN KİMSİN!”

“DİSK genel başkanının Hopa’ya gelmesinden rahatsız olan sözde bir sendikacı arkadaş var ve Yaşar adında ve bunun yanında duran bazı arkadaşlarımız var ve asla kendi şahsına ve temsil ettiği sendikaya tek kelime etmeyen bir Selim Bilgin olarak buradan söylüyorum. Benim genel başkanıma, DİSK’in genel başkanına, benim milletvekillerime, benim belediye başkanlarıma, benim üyelerime laf eden ve bundan sonra laf edecek olan o Yaşar arkadaşı kamuoyuna şikayet ediyorum. Sevgili dostlar Türkiye Devrimci İşçiler Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı ve Sevgili Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu dün Hopa’da bir dizi görüşmeler yapmak için ilimize geldi.

Geliş amacı da Gürcistan Sendikalar Konfederasyon Genel Başkanı ve yardımcısıyla beraber, Türkiye’de ve dünyadaki emek mücadelesi ve sendikal hareketler açısından görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla yapılan bir görüşmeydi. Sayın DİSK Genel Başkanımızın Hopa’ya gelmesinden rahatsız olan sözde bir sendikacı arkadaş var ve Yaşar adındaki arkadaşın yanında duranda bazı arkadaşlarımız var ve asla kendi şahsına ve temsil ettiği sendikaya tek kelime etmeyen bir Selim Bilgin olarak buradan söylüyorum. Benim genel başkanıma, DİSK’in genel başkanına, benim milletvekillerime, benim belediye başkanlarıma, benim üyelerime laf eden ve bundan sonra laf edecek olan o Yaşar arkadaşı kamuoyuna şikayet ediyorum ve bunun gereğini yapacağım, yapacağım ve bunu herkes böyle bilsin. Sen seçilmiş insanlara kendi memleketini ziyaret eden DİSK’in genel başkanına laf edecek ne kadar adamsın, sen kimsin?”