AKP’li Metin Külünk, bir seyircinin sorduğu “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi siz misiniz?” sorusuna elindeki kağıttan okuyarak özetle şu yanıtı verdi:

“10 bin dolar alan siyasetçi ben değilim. Siyasal yaşamda 50. yılım. Bizim bir mücadele ahlakımız var. İyilik engel tanımaz temelinde bir paradigmamız var. Çünkü biz aklımızın ve ruhumuzun, yüreğimizin huzur bulduğu yerdeyiz. 81 ili dolaşabilirim, her yerde selam verecek, kapısını bize açacak, çayını içecek bir dostumuz mutlaka vardır. Bunun sebebi siyasete yüklediğimiz misyon, siyasete bakış açımızdır.

Çünkü bu uğurda biz yürürken ancak tarih bir şey daha öğretiyor. Ailem 50 yıldır bilinen bir aile. Biz hiç alan el olmadık. Hep veren el olduk. Yani biz, Metin Külünk, son 20 yılda ekonomik olarak var olmadık. Bizde varken AK Parti iktidarını karşıladık biz. Hiçbir zaman da para odaklı güç odaklı olmadık. Bizim dostluklarımız pazarlıksızdır. Milletvekilliği döneminde maaşımın yüzde 90’ı milletimin emrinde olmuştur. Maaşımın yüzde 90’ını görmedim. Son 11 yılda hizmetine koştuğumuz insanımızın sayısı 500 bin. Ortalama günlük telefon görüşmem 100’den aşağı düşmüyor. Hiçbirisi bana hal hatır sormak için aramıyor. Dertlerine çare bulmak için arıyor.”