Sedat Peker eski SPK Başkanı Fuat Taşkesenlioğlu'nun SPK'da görev yaparken sermaye artırımı yapan şirketlerden rüşvet aldığını iddia etti. Peker Taşkesenlioğlu’nun sermaye arttırımı yapmak isteyen iş insanlarından aldığı rüşvetlerle 180 milyon dolar sermaye ve 5 yıldızlı bir otele sahip olduğunu ileri sürdü. 

Peker'in dün gece paylaştığı tweet zincirinde Taşkesenlioğlu ile ilgili iddialarının yer aldığı bölüm şöyle:

"40 yaşından genç kardeşlerim, sizin bir simit parasını bile neden bulamadığınızın en büyük sebeplerinden birini anlatacam. Bir ülkenin büyüyebilmesi için en önemli etken, halka arz edilmiş olan yani SPK’da işlem gören büyük şirketlerin, holdinglerin sermayelerini rttırmaları gerekir. Ancak rüşvet vermeden sermaye arttıramıyorlar. Sermaye arttıramadıkları için büyüyemiyorlar, büyüyemedikleri için de daha çok işçi çalıştıramıyorlar. Kısacası, ülkemiz zenginleşemiyor. Çünkü SPK’da işlem gören şirketlerin sahipleri en doğal hakkını ullanmak için, SPK’ya yani @alifuattaskesen 'e gittiklerinde, bu kişi eline kağıt kalem alıp, sermaye arttırımı yaparsanız siz şu kadar kar edeceksiniz. Bana bu karın şu miktarını vermezseniz, sermaye arttırımı izni vermem diyor. Kaç tane şirketten ve holdingden ne kadar çok para aldılar biliyor musunuz? @alifuattaskesen  ‘bin şuan 180 milyon dolar nakit parası var. Ayriyetten bir tane 5 yıldızlı oteli var. ( Başkasının üzerinde ) bu otelin inşaatı bitti ya da bitmek üzere. @alifuattaskesen  aslında kim? Eski enerji bakanımız Berat Albayrak’ın abisi @Sabah ve @atvcomtr  başındaki, daha doğrusu Turkuaz Medyanın başındaki serhat albayrak’ın yakını. Ancak ondan daha önemlisi fütü terör örgütü üyesi sayılmak için yeterli olan Bankasya’nın 17 senelik genel müdürü. O bankaya para yatıran garipler fütü terör örgütü üyesi, @alifuattaskesen ise devamlı yükselen bir sima, en son SPK başkanıydı. Burda sorulacak doğru soru şu;@alifuattaskesen  180 milyon dolar nakit, bir tane de 5 yıldızlı otel sahibi olduysa, kendisini koruyanlara kaç milyar dolar haksız kazançtan para aktarmıştır? Siz simit çaya talim ederken bakın ülkede neler oluyor. Hangi şirketlerden kaç para aldılarsa, bütün hepsi bende."

İFTİRA DEDİ

Hem Peker'in hem de kızkardeşi Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanmak üzere olduğu eşi Prof. Ünsal Ban'ın iddialarıyla ilgili  Karar gazetesine konuşan eski SPK başkanı iddiaları reddetti.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Hakkımda söylenenlerin hepsi iftira. Ben bu iddialarla ilgili hukuki süreç başlattım. Bütün gerçekleri mahkemenin huzurunda anlatacağım. Bana yönelik iftiraları Ünsal Ban ortaya attı. Eşinin açtığı boşanma davasına kızdığı için beni hedef gösteriyor. Söyledikleri tamamen iftira, gerçekleri mahkemede anlatacağım” dedi.