Yeşil Sol Parti (YSP) olarak seçimlere girmesi beklenen HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı'na milletvekili seçimlerinde  yine Yeşil Sol Parti çatısı altında ortak liste önerisinde bulunmuştu.

İttifakta bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise belli şehirlerde kendi logo ve adaylarıyla, bazı şehirlerde ise Yeşil Sol Parti listelerinden gireceğini açıklamıştı.

HDP’li Kışanak, Yeni Yaşam gazetesindeki yazısında TİP’e çağrıda bulundu. Kışanak, “Bugünlerde söylediğimiz her sözün, aldığımız her kararın, yaptığımız ya da yapmadığımız her şeyin, 14 Mayıs akşamı ortaya çıkacak olan sonuçta etkisi olacağını bilerek hareket etmek gerekiyor” dedi.

"Televizyonda TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı izleyince, yazma ihtiyacı ortaya çıktı. Öyle görülüyor ki, Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı niteliğinde değil. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı değildir" diye konuşan Kışanak, yazısında şunları söyledi:

"BU İTTİFAK ARTIK SEÇİM İTTİFAKI NİTELİĞİNDE DEĞİL"

  • "Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir. Sayın Erkan Baş, artık baraj kaygısı olmadığı için çok oy alacaklarını söylüyor. Evet, ittifakta olmak TİP için yüzde 7 barajını ortadan kaldırıyor ancak, barajı Kürtler yıllarca büyük emekler vererek, bedel ödeyerek anlamsız hale getirdi. HDP 7 Haziran’da barajı yıktı"

"TEK OYU BİLE HEBA ETMEMEK LAZIM"

  • "12 Eylül faşist darbesinin zulmüne karşı direnmiş, son yedi yıldan beri de cezaevinde hala bedel ödeyerek direnen sosyalist bir Kürt kadın olarak, HDP’nin ve bu seçime girecek olan Yeşil Sol Parti’nin de Kürt sosyalistler, yurtseverler ve Türkiye sosyalist hareketinin ortak partisi olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani Meclis’te tek sosyalist parti TİP değil. Bu hakikatleri dikkate alarak, bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı olmadığının da altını çiziyorum"