Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Cumhur İttifakı’na destek veren HÜDA PAR’ı Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e anlattı. Avcı, Hizbullah’tan bir kaç kişinin HÜDA PAR’ı yönettiklerini söyledi. Avcı, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın nasıl katledildiğini de anlattı. Avcı, Hizbullah’ın 25 teröristle birlikte pusu kurduğunu ve suikastta 17 uzun namlulu silah kullanıldığını söyledi.

Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR'ın Hizbullah'ın devamı olduğunu söyleyen Avcı şöyle devam etti: HÜDA PAR'ın ortaya koyduğu bütün veriler Hizbullah'ın da savunduğu veriler ve ideolojiler. HÜDA PAR, bütün toplantılarında, gösterilerinde, halka yaptığı seminerlerde geçmişte Hizbullah örgütünün yöneticisi olmuş, çatışmada öldürülmüş hepsiyle ilgili fotoğraflar gösteriyor, ‘Önderimiz, şehidimiz' diye anıyor, orta yere koyuyor. Her yıl öldürüldükleri tarihte anmalar yapılıyor, gösteriler tertipleniyor, birçok şey yapıyor. Zaten adına bile bakarsanız Hizbullah manasını Arapçadan Türkçeye çevirirseniz ‘Allah'ın Partisi', HÜDA PAR'ın da anlamı Allah'ın partisidir.”

Avcı, Gaffar Okkan’ın katledilmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

GAFFAR OKKAN’I TEK SIRA HALİNDE PUSU KURUP KATLETTİLER

Hizbullah, yapılan büyük operasyondan bir yıl sonra Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı şehit etti. Hem de 25 kişinin katıldığı şehir merkezinde devasa bir eylemle. Onlara göre Okkan, Güneydoğu’daki tüm operasyonları yöneten kişidir.

25 TERÖRİST VARDI

“Suikasttan 5-6 ay önce örgüt bir ev kiralıyor. Amaçları Okkan’ı binadan çıkarken dürbünlü tüfekle vurmak. Böyle bir hazırlıktan emniyet haberdar oldu. Koruma sayısı da artırıldı. Şehitlik semtinde caminin kenarında çalılıkların arasına silahlar önceden konuldu. Eylem saatinden önce 25 terörist orada diziliyor. Gaffar beyin hangi saatte çıkıp eve gittiğini de biliyorlar. Teröristler geçiş saati yaklaşınca tek sıra pusuya yatıyorlar. En öndeki trafik eskortunu, arkadaki koruma arabasına saldırı yapacak şekilde dizayn oluyorlar. Karanlıkta kendilerini gizliyorlar. 17 tane uzun namlulu silah kullanıyorlar. O eylemde Gaffar Beyle birlikte 5 polisimizi de şehit ettiler. Okkan’ı öldürürlerse kendileriyle uğraşılmayacağını düşünmüşler.”