Haber: Hülya Kılınç 

Sayıştay, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılı faaliyetlerine ait raporu yayınladı. Raporda, birçok bulgu yer alırken MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Manisa Futbol Kulübü'ne belediyenin bütçesinden sağladığı sonsuz destek dikkat çekti. 

BELEDİYENİN BÜTÇESİ FUTBOL KULÜBÜNE TAHSİS EDİLMİŞ!


Sayıştay raporunda;Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin profesyonel ligde mücadele eden futbol takımı Manisa FK'ya spor tesisleri, stadyum ve otobüs kullandırılması, giderlerinin büyükşehir belediyesi bütçesinden karşılanması, büyükşehir belediyesinin mülkiyetinde bulunan otobüsün ve işletme hakkının devri yoluyla belediye şirketine devredilen spor tesisleri ile stadyumun Manisa Futbol Yatırımları Anonim Şirketi’ne tahsis edildiği ve araç ile spor tesisleri giderlerinin Belediye bütçesinden karşılandığını belirtti. 


KULÜBÜN OTOBÜSÜ DE, AKARYAKITI DA, BAKIMI DA BÜYÜKŞEHİRDEN 


Yapılacak yardımların amatör spor kulüplerini kapsatıdığına dikkat çeken Sayıştay'ın raporunda şu usulsüzlüklere dikkat çekildi, “BESOT AŞ'ye 15 yıl süre ve 500 TL kira bedeli ile devredilen Firi Bayrıl Spor Tesisleri ile Mümin Özkasap Stadyumunun BESOT AŞ tarafından Manisa Futbol Yatımları AŞ’ye kiralandığı, spor tesisin bütünüyle kulüp binası, antrenman salonu ve sahası, konaklama ve takımın sosyal alanları olarak kullanıldığı, stadın ise futbol takımının profesyonel ligdeki maçlarına ev sahipliği yaptığı ve bu tesislere ilişkin elektrik, su, doğalgaz gibi cari giderlerin yanısıra spor aletlerine ilişkin demirbaş alım gidelerinin de belediye bütçesinden karşılandığı, tesiste Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın personelinin görev yaptığı tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra yine büyükşehir belediyesinin mülkiyetinde bulunan 45 M 6662 plakalı otobüsün Manisa Futbol Yatırımları AŞ’nin logosu giydirilerek, futbol takımına tahsis edildiği ve aracın akaryakıt, bakım, otoban geçiş ücretleri, vs. giderlerinin de bütçeden karşılandığı görülmüştür. Büyükşehir belediyesinin profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapması ya da herhangi bir ad altında kaynak aktarması mümkün değildir.”