Sayıştay'ın denetim raporuna göre, belediyenin aynı nitelikteki mal ve hizmet alımları ile yapım işlerini parasal limitin altında kalmak amacıyla kısımlara böldüğü ve bu şekilde rekabet ortamının sağlanmadığı belirtildi.

Belediyede çalışan işçilerin yıllık ücretli izinlerinin zamanında düzenli olarak kullandırılmadığı ve bu nedenle birikmiş yıllık izinlerinin bulunduğu da raporda yer aldı.

Ayrıca, işçi kadrosundaki bir kişinin de belediye başkan yardımcısı vekili yapıldığına dikkat çekildi.

EMNİYETİN KAYDINDA VAR ENVANTERDE YOK

Belediyenin taşıtlarına ilişkin envanter kayıtları ile trafik tescil kayıtlarını karşılaştıran denetçiler, 22 adet taşıtın İl Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında bulunmasına rağmen envanterde bulunmadığı bildirdi.

SÖZCÜ'den İsmail Akduman'ın haberine göre; raporda, belediyeden 22 aracın akıbetinin belirlenmesi, kayıp ve ya kötüye kullanılmasından sorumlu olanların tespit edilmesi ve mevzuatın gerektirdiği işlemlerin yapılması istendi.

"KENDİ YANDAŞLARINI NEMALANDIRIYOR"

CHP Parti Meclis üyesi Hikmet Erbilgin, Sayıştay'ın denetim raporunda 36 maddede mevzuata aykırı işlemlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

MHP'li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nu eleştiren Erbilgin, şöyle konuştu:

"Belediyemize ait 22 taşıtın akıbetini bilen yokmuş. Bizim açımızdan bu Sayın Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun belediyeden haberinin olmadığı anlamına geliyor.

Bu taşıtların akıbetinin ne olduğunu Vidinlioğlu, kamuoyunu açıklamalıdır. Ayrıca aynı nitelikteki bazı hizmet alımlarını parçalara bölerek doğrudan temin edip aynı kişiden satın alınmış.

Bu, belediye başkanının, belediyenin imkanlarını kendi arkadaşlarına, kendi yandaşlarına nemalandırması anlamına gelmektedir.

Doğrudan temini parçalara bölerek yapmak demek, benim arkadaşım, yandaşım bu işten sebeplensin demektir."

Erbilgin, belediyede liyakatlı çok sayıda memur olmasına rağmen işçi kadrosunda olan bir kişinin belediye başkan yardımcısı vekili yapılmasına da tepki göstererek, bu görevlendirmeyle belediyede siyasi bir kadrolaşma yapılmak istenildiğini ileri sürdü.