HABER: FATOŞ ERDOĞAN

TİP Milletvekili ve Duvar kitabı yazarı Ahmet Şık, Duvar kitabı yazarı gazeteci Bahadır Özgür, Duvar kitabı yazarı gazeteci Hakkı Özdal ve Adalet İçin Hukukçular adına Av. Melike Öztürk'ün konuşmacı olduğu etkinlikte Doğan Öz'ün hayatından kesitlerin olduğu sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlikte ilk konuşmayı Hakkı Özdal yaptı. 44 yıl önce katledilen Savcı Doğan Öz'ü anarak sözlerine başlayan Özdal, iki savcı Öz hakkında parantez açmak istiyorum diyerek şunları söyledi.

"FİLİ MALUM TETİKÇİSİ FAŞİST BİR MHP'Lİ"

1978 yılında katledilen Doğan Öz ve 2016 yılında Türkiyeyi hırsız bir tilki gibi terk eden Zekeriya Öz. Zekeriya Öz ideolojik bağları ile devlet içinde bulana geldiği ilişkilerle sadece Gülen cemaatinin değil, Doğan Öz'ün katline yol açan Kontrgerilla örgütlenmesinin de doğrudan bir uzantısıdır dedi. Zekeriya Öz varlığını Doğan Öz'ün katline borçluydu. Türkiye Doğan Öz'ü kaybettiğinde aslında o cinayetin rahminde Zekeriya Öz ortaya çıkmaya başlamıştı diyerek sözlerini sürdüren Özdal, Savcı Öz cinayeti Türkiye Cumhuriyeti devletinin deriniyle, yüzeyiyle bütün unsurlarının bir araya geldiği bir cinayettir dedi. TİP Milletvekili ve Duvar kitabı yazarı Ahmet Şık Doğan Öz'ün katlinden bir yıl önce Kontrgerillanın en kanlı katliamı 1977 1 Mayıs ve İzmir Çiğli de gerçekleşen Bülent Ecevit'e yönelik suikast girişimini hatırlatarak sözlerine başladı. Bülent Ecevit'in kendisine yönelik bu suikast girişimi sonrası yüksek oyla seçildiğini kontrgerillayı araştıracağına yönelik sözler verdiğini vurgulayan Şık, Savcı Doğan Öz'ün kontrgerilla üzerine çalışırken hükümetin kurulmasından 10 ay sonra katlediğini vurguladı. Doğan Öz suikastının hala karanlık gibi gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Şık, "Faili malum tetikçisi faşist bir MHP'li" dedi.

"SARAY FAŞİZMİNİN ORTAĞI MHP'NİN YÖNETİCİSİ"

Doğan Öz dosyasının kendisi kontrgerillanın kısa bir tarihçesi gibi Kontrgerillanın nerede öbeklendiği, sırtını nereye dayadığı, kimlerden destek aldığı ve o desteğin tıpkı yargılamasında olduğu gibi Milli Savunma Bakanlığının dosyalarında muhtemelen hamili faşist ya da hamili katil yakınımızdır benzeri bir rapor şeklindedir raporun içeriğini bilemiyoruz dedi. Bu raporun bu zamana kadar ortaya çıkmadığını vurgulayan Şık, Savcı Doğan Öz'ün katilinin beraat ettirildikten sonra siyasi kariyer basamaklarını hızla tırmandığını şu an mecliste saray faşizminin ortağı MHP'nin yöneticisi olarak hayatına devam ettiğini söyledi.

doğan öz

20 yılda geldiğimiz noktada Kontrgerilla yapılanmasının olduğu gibi yerinde durduğunu sadece kimi aktörlerinin değiştiğini belirterek sağ siyasetçilerin diline pelesenk olan 'bin yıllık devlet geleneğimiz var' söyleminin kanlı bir mirasa sahip olduğunun altını çizdi. Doğan Öz'ün başına gelenler ve durduğu yer göz önüne alındığında şöyle bir tespit yanlış olmaz diyerek sözlerini sürdüren Şık, ihtiyacımız olan daha fazla Doğan Öz, Doğan Öz'ün sahip çıktığı hukuk rejimi ve Uğur Mumcu gibi hakikat gazeteciliğinden ibaret dedi. Duvar kitabı yazarı gazeteci Bahadır Özgür kontrgerilla yapılanmasının devletin içine monte edilmiş, devleti ele geçirmiş bugünde etkisini sürdüren devletin çekirdeğini oluşturan bir yapı olduğunu söyledi.

Bu yapının sermaye ile ilişkisine  değinen Özgür, Türkiye’nin bir kontrgerilla devleti olduğunu söyledi.Adalet İçin Hukukçular adına söz alan Av. Melike Öztürk, Savcı Doğan Öz'ün araştırdığı suçların katlanarak devam ettiğini söyledi. Duvar kitabında Devletin cezasızlık politikalarına örnek teşkil edecek suç haritalarını paylaşan Öztürk, suç haritasında 129 fail, 51 farklı suç olduğunu söyledi. Duvar kitabı yazarları etkinlik sonunda kitaplarını imzaladı.