Ukrayna-Rusya Savaşı sırasında ülkelerinden kaçarak İzmir’e gelen Ukraynalılar, Kahramanmaraş depreminin yaralarını sarmak için İzmir’de yardım çalışmalarına katılıyor.

Kahramanmaraş’ta arka arkaya meydana gelen iki depremin ardından yardım seferberliği başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllü kadrosunda yer alan İzmir Ukraynalılar Derneği üyeleri de depremden etkilenen yurttaşların yaralarını sarmak için canla başla çalışıyorlar. Fuar İzmir'de kurulan yardım noktasına gelen dernek üyeleri kimi zaman koliler taşıyan dernek üyeleri kimi zaman paketleme ve diğer işleri yaparak yardım ediyorlar.

ANKA Haber Ajansına konuşan İzmir Ukraynalılar Derneği Başkan Yardımcısı Oksana Özek, “Biz İzmir Ukraynalılar Derneği olarak bu yardım kampanyasını duyduğumuzda hemen yardıma geldik. Çünkü geçen sene şubat ayında savaş başladığında biz Türk milletinden çok yardım aldık. Ukraynalılar çok iyi biliyorlar eşyasız ve evsiz kalmayı. Acılarını o kadar iyi anlıyoruz ki hemen yardıma geldik. Yeni gelen Ukraynalılar da var aynı şekilde onlarda yardım etmek istiyorlar. Maddi durumu iyi olmayanlar buraya gönüllü olarak gelip koli topluyorlar, paket yapıp yardım ediyorlar” diye konuştu.