HABER: Gizem Görür Serçe

Edirne'de Saros Körfezi'ne yapılmakta olan FSRU Limanı'nın 2. ÇED olumlu raporu kararının görüşüldüğü Edirne İdare Mahkemesi önünde toplanan çevreciler, ÇED raporunun iptal edilmesini bekliyor.

"DOĞA KATLEDİLDİ"

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Saros’a dokunulmaması için toplanan çevrecilere ve Keşan Kent Konseyine teşekkür ederek, “Biz yargısına güveniyoruz. Çünkü, başında sonuna burada bir hukuksuzluk işlenmekte. Doğa katledildi. Botaş kullanıldı. Bölge halkı birleşerek tepkisini gösterdi. Dikkatli ve seviyeli bir şekilde eylemlerini sürdürüyorlar. Tepkimizi dikkatli bir şekilde sunuyoruz ve yetkililerin bunu görmesini istiyoruz."

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZA, TORUNLARIMIZA MİRASIMIZ YEŞİL BİR VATAN OLACAK"

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın buna dur demesini bekliyoruz" diyen Gaytancıoğlu, "Buna ısrar ederlerse, zaten Türkiye seçim sürecine girecek. Biz iktidar olacağız ve bizim iktidarımızda bu iş tersine dönecek. Bizim çocuklarımıza, torunlarımıza mirasımız yeşil bir vatan olacak. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Ülkemiz ve geleceğimiz için bir şeyler istiyoruz. Her şey siyaset, para, dolar değildir. Ama her şey yeşildir, her şey mavidir. Bize emanet bırakılmış bir vatan var. Bu vatana sahip çıkmamız gerekli. 7 km ötesinde fay hattı olan bir yere bunu kurarsanız bundan etkilenmemesi imkansız. Bu bölgedeki balık popilasyonu ve çevrenin etkilenmemesi mümkün değil. Zaten bilim adamları da bunu söylüyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"1970 YILINDAKİ BİR HARİTA VERİSİ İLE RAPOR OLUŞTURULMUŞ"

Dava hakkında açıklamalarda bulunan avukat Bülent Kaçar ise "1970 yılındaki bir harita verisi ile rapor oluşturulmuş. Pek çok hukuksuzluk var. Karar 30 gün sonra açıklanacak" bilgisini verdi.