GÜNDEM

Sancar, Almanya Dışişleri Bakan Annalena Baerbock ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Almanya Dışişleri Bakan Annalena Baerbock ile bir araya geldi. Ankara’da gerçekleşen görüşmeye HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca ve Muş Milletvekili Şevin Coşkun da katıldı. Görüşmede Baerbock’a Federal Alman Parlamentosu’nun siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

Abone Ol

Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede, HDP’ye yönelik kapatma davası, Kobani Davası, tutuklu HDP’li siyasetçilerin durumu, ‎Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyonlar ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik askeri ‎operasyon ihtimaline dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Sancar, görüşmede HDP’nin kapatılmak ‎istenmesi, Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonların devam ettirilmesi ve Kuzey-Doğu ‎Suriye’ye yönelik aralıksız operasyon tehditlerindeki ısrarın doğrudan Kürt sorununun ‎çözümsüzlüğünden kaynaklandığını vurgularken, bu sorunun çözümsüz bırakılmaya devam ‎etmesi durumunda mevcut iktidarın iç ve dış politikada istismar alanlarını kullanarak savaş ‎politikalarına devam edeceğini ifade etti.

İktidarın sınır ötesi operasyonlar için öne sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sancar, ‎önlenemez bir şekilde destek kaybeden ‎iktidarın iç politikayı bu operasyonlarla kendi lehine dizayn etmeye çalıştığını söyledi.

Sancar, ayrıca ‎Almanya’nın dış politikasının demokratik değerlere dayanmasının ve bölgesel ve küresel barışı hedeflemesinin bu açıdan çok önemli olduğunu Bakan Baerbock’a iletti.   ‎