Samsun Mimarlar Odası, parasını ödediği halde 16 araçlık otopark ihtiyacını kendi binası altında karşılayamayan Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazanarak hem otopark hakkını hem de otopark tahsis ücretini geri aldı. Mahkeme, "Belediye otopark yeri göstermek zorundadır" dedi

Samsun Mimarlar Odası, İlkadım'da yaptırdıkları hizmet binası için 16 araçlık otopark ihtiyacını karşılayamayan Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı.

MAHKEMEDEN SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE RET

Bina tamamlandıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi 16 araçlık otopark tahsisatı yapamayınca Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu konuyu yargıya taşıdı. Samsun İdare Mahkemesi Mimarlar Odasını haklı buldu ve otopark tahsis edilmesini, ya da ücretin iade edilmesine karar verdi. Karara itiraz eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Bölge İdare Mahkemesi'nde da kaybetti. Yapılan itirazı reddeden mahkeme, Büyükşehir Belediyesi'nin ücretini aldığı araçlara otopark yeri göstermek zorunda olduğunu söyledi.

KARAR DÜN TEBLİĞ EDİLMİŞ

Kararın kendilerine dün tebliğ edildiğini belirten Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Mahkeme kararı açık ve net, Büyükşehir Belediyesi otoparkı parselinde karşılanamayan binalardan otopark ücretini, otopark yerlerini göstermek sureti ile tahsil edebilir. Aksi uygulama hukuka, şehircilik ve planlama ilkelerine uyarlı değildir. Bu dava geçmişte otopark parası ödemiş ve otoparkları gösterilmemiş tüm kentlileri yakından ilgilendirmektedir. Hak sahipleri haklarını talep etmelidirler. Aksi taktirde şehirlerimiz her geçen gün daha da yaşanılmaz bir hal alacaktır. Ödenen otopark paralarının yönetmeliklerin öngördüğü şekilde yerini bulabilnesi için kentlilik bilinci ve duyarlılığı gerekmektedir. Eski hak sahipleri , otoparklarınızı talep edin, yeni hak sahibi olacaklar, ödediğiniz otopark bedellerinin peşini takip edin. Aksi taktirde gelecek nesillere daha da yaşanılmaz bir kent bırakacaksınız. Buna hiçbirimizin hakkı yok" dedi.