Safranbolu Belediyesi tarafından geçen yıl 8 Kasım’da hizmete açtığı sosyal tesis, bir yılda 84 bin 520 kişiyi ağırladı. Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren sosyal tesisin çok kısa bir sürede Safranbolu ve dışarıdan gelen misafirlerin gözdesi olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Aldığımız olumlu tepkiler ve geri dönüşler ise güzel bir hizmete imza attığımızın göstergesidir. Bu nedenledir ki 8 Kasım 2021 tarihinden bu yana 84 bin 520 kişi restoranımızı ziyaret etmiş” dedi.

HIDIRLIK’A 139 BİN 930 ZİYARET

Müdürlüğe bağlı Hıdırlık Seyir Tepesi’nin de çok sayıda misafiri konuk ettiğini hatırlatan Başkan Elif Köse, “Yenilenen yüzü ile seyir terası çok daha cazip hale gelirken burada da yerli ve yabancı 139 bin 930 misafirimiz ise sıcak bir çay ya da kahvelerini Safranbolu’nun eşsiz manzarasını izleyerek içtiler” diye konuştu.

SAFRANBOLU KITIR’I REVAÇTA

Üretime başladığı andan itibaren büyük bir beğeni kazanan, uzun süre saklanabilmesinin yanı sıra coğrafi işaret de alan Safranbolu Kıtırı’nın da önemli miktarda talep aldığını ifade eden Köse, “Belediyemize ait Halk Masası, sosyal tesis gibi alanlarda satışa sunulan kıtır, şehir dışında talep almakta. Bu anlamda ilk üretimden bu yana toplan personelimiz tarafından 2 bin 360 kilo üretim yapıldı. Belediye olarak her alanda Safranbolu’muz için güzel çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.