19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün sürecek olan Tek Genç Fest’in ilk günü birbirinden hareketli etkinliklere sahne oldu.

Gece düzenlenen Edis konserinde sokak lambalarının kapatılmaması ise krize neden oldu.

Pop sanatçısı Edis, sahneye geç çıkarken, elektriklerin kapatılmamasına ilişkin aksaklık, belediye yönetimi tarafından işçiye mal  edildi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Nilüfer Ayça Albayraktar’ın, “2-3 dakika içerisinde kapatacak. Yarın da işten atılacak” sözleri geceye damga vurdu.

Sahil dolgu alanda açılış töreni ile başlayan festivalin ilk gününde, halk oyunları gösterisi, bando resitali, yelken yarışları, atletizm yarışları, sokak basketbolu, satranç turnuvası gibi kültür ve spor etkinlikleri düzenlendi. Gece ise pop şarkıcısı Edis, sahne aldı.

Saat 21.30’da sahneye çıkması planlanan Edis, sahne önündeki sokak lambalarının gösterisini bozacağı gerekçesiyle sahneye 25 dakika geç çıktı.

Organizatörler, belediye yetkilerine sahne önündeki sokak lambalarının açık olması nedeniyle, Edis’in konsere başlayamadığı bilgisini verirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı görevine yeni atanan Nilüfer Ayça Albayraktar’ın sözleri geceye damga vurdu.

Görevliye ulaşıldığını, birkaç dakika içerisinde organizasyona ilişkin aksaklığın giderileceğini belirten  Albayraktar’ın, “2-3 dakika içerisinde kapatacak. Yarın da işten atılacak” sözleri dikkat çekti.

Sokak lambalarının kapatılmasının ardından, ışık gösterileri ile sahneye çıkan Edis, hareketli ve sevilen şarkılarını Tekirdağlılara seslendirdi.