Sedat Peker'in, yayınladığı 8'inci videoda El Nusra'ya silah gönderdiğini iddia ettiği SADAT, konuya ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur"  denildi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube'dan yayınladığı 8'inci videosunda, Suriye iç savaşında silahlı cihatçı Selefi örgüt olan El Nusra'ya SADAT organizasyonuyla silah gönderildiği iddiasında bulundu. SADAT da iddialara ilişkin olarak, "SADAT Savunma’nın (iftira edildiği gibi) Suriye’de herhangi bir grupla eğitim, donatım, danışmanlık ve/veya benzeri hiçbir çalışması olmamıştır. Daha önce de yürütülen iftira kampanyalarına cevabi açıklamalarımız internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızda yer almaktadır.Şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yok" açıklamasını yaptı.

"ŞİRKETİMİZİN PEKER TARAFINDAN TESLİM EDİLEN SİLAHLARLA HİÇBİR İLİŞKİSİ YOKTUR"

SADAT'ın sitesinden yapılan açıklamada, "Organize suç örgütü lideri Sedat Peker 30 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda; 'Suriye Türkmenlerine insani yardım götürme' maskesi altında 'silah kaçaklığı' yaptığını itiraf etmiştir. Türkiye’de yargılanmakta olan Peker’in, kendini aklamak amacıyla bir yandan suçlarını itiraf ederken bir yandan da hedef saptırmak için pek çok isim de zikrederek 'çamur at, tutmasa bile izi kalır' mantığıyla hareket ettiği görülmektedir" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İşlediği suçlar belgeli ve ispatlı olan firari suç örgütü liderinin, hedef saptırmak için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin resmi kurumu Milli İstihbarat Teşkilatını, güzide şirketimiz SADAT Savunma’yı ve bazı bürokratları hedef alması aklı selim sahibi kamuoyunun dikkatinden kaçmamıştır. İftira sahiplerini iftiralarını ispatlamaya, ellerindeki belgeleri savcılığa teslim etmeye çağırıyoruz. Peker videosunda terörist gruplara silah sattığını itiraf etmektedir; fakat şirketimizin Peker tarafından terörist gruplara teslim edilen silahlarla hiçbir ilişkisi yoktur."