Haber: Ahmet Faruk İnan
 

Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nin Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, kendisi ile röportaj yapan bir basın mesubu ile girdiği diyalog ilgi çekti. Gazetecinin kendisine bir soru yöneltmeden önce sorduğu 'Bu tarz soruları hoşnut karşılıyor musunuz bilmiyorum. İstiyorsanız cevap vermeyebilirsiniz"  sözlerine karşılık; "İstediğini sor kardeşim. Bana istediğini sorabilirsin. Bana aklına gelebilecek en kötü, en saçma soruyu sor. AK Partili bir milletvekili değilim ben. Yanda da ismi 'gazeteci' olan mahlukatlar yok" şeklinde cevap verdi.

IMG_2488

14 Mayıs seçimlerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı oylamasının ikinci tura kalması ile gündem yeniden siyasete evrildi. Konuyla ilgili Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin ile bir röportaj gerçekleştiren Ahmet Faruk İnan, Arzu Sağlam ve Bahadır Ulukaya, Sakarya'daki izlenimlerini aktarmaya devam ediyor...

"28 MAYIS'TA KEMAL KILIÇDAROĞLU, 13'ÜNCÜ CUMHURBAŞKANIMIZ OLACAKTIR"

Partisinin Altılı Masa'yı kuran bileşenlerden biri olduğunu hatırlatan Zengin, "Biz 6 parti olarak sahada ne yapılması gerekiyorsa bunların hepsini yaptığımız kanaatindeyim. Bizler Saadet Partisi olarak 53 yıllık bir siyaset geleneğine sahibiz. 14 Mayıs'ın hemen akabinde, pandemiden de alıştığımız üzere Genel Başkanımız Sayın Karamollaoğlu ile telekonferans üzerinden toplantılar gerçekleştirdik. Süreci değerlendirdik ve 28 Mayıs'ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turu kazanması ile ilgili talimatları, Sayın Genel Başkanımızın bire bir ağzından aldık. Saadet Partisi İl Teşkilatları, sürece var gücüyle, hocamızın tabiriyle söylüyorum; 'Takaatinin yettiğince' çalıştı. Bu çabaların bir nişanesi olarak 28 Mayıs'ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 13'üncü Cumhurbaşkanımız olacaktır" diye konuştu.

"SAKARYA'DA MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERE AİT OYLARI EN FAZLA KILIÇDAROĞLU VE CHP ALMIŞTIR"

Zengin, Karamollaoğlu'nun Sakaryalı partililere "Gidin ve tüm süreçlere dahil olun" talimatını verdiğini anlatarak, "Sakarya'da milli görüşçülere ait oyları en fazla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP almıştır. Almaya da devam edecektir Kemal Bey 28'inde... Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin oyundaki düşmeyi hep beraber görüyoruz. Vekil sayıları çok çıkmış olabilir. Kendilerini kurtarmak için hileli bir seçim yasasına onay verdiklerinde bunların olacağını aslında biliyorduk. Millet İttifakı 40 bine yakın oyu, Cumhur İttifakı'ndan kendi tarafına çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

SANDIK ÇAĞRISI

Seçmenlere sandık çağrısı yapan Zengin, "Kalbinde yeni bir Türkiye umudu taşıyan herkesin, 28 Mayıs'ta sandığa gidip, oyunu ne yapacağı ve nasıl yöneteceği belli olandan yana kullansınlar. Atalarımızın da dediği gibi, 'tecrübe edilen, tecrübe edilmez' Türkiye'deki mevcut politikaların; işsizliğin, yoksulluğun, çifte standardın, adaletsizliğin devam ettiği bir ortamı istemeyenlerin tamamını, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermelerini, Saadet Partili Teşkilatlar olarak, Başta Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu'nun, bunun da teminatı olduğunu herkes tarafından bilinmesini isteriz. Biz inanıyoruz; hak, hukuk, adalet, şeffaflık ve denetlenebilirlik, adam kayıranlara, ihaleye fesat karıştıranlara, bu ülkenin servetini belli ellerde dolaştıranlara galip geleceğine inanıyoruz. Sizleri de bu tarihi, artık referandum diyoruz, bu tarihi referandumda Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye davet ediyoruz" dedi.

IMG_2532

"ALLAH AŞKINA, HAKKIN, ADALETİN VE HUKUKUN YANINDA OLUN"

İslam inancındaki en büyük ibadetlerden birinin, zalim bir hükümdara karşı durmak olduğunu anlatan Zengin, "Bir tarafta yanlışları, hataları, hırsızlığı, talanları, ihaleye fesat karıştırdıkları net olan insanlar topluluğu var. Bir tarafta da ortak politikalar mutabakat metni ile 85 milyon insanına eşit, adil, şeffaf, denetlenebilir bir şekilde hizmet etme özlemi ve gayretiyle hareket eden insanlar topluluğu var. Ben herkese bu harekete ve bu güce destek vermeye davet ediyorum ve son kez şunu söylüyorum; Allah aşkına, hakkın, adaletin ve hukukun yanında olun, hep beraber olalım" diye konuştu.

"AK PARTİLİ DEĞİLİM, BANA İSTEDİĞİNİ SORABİLİRSİN"

Zengin ayrıca, kendisine bir soru yönetilmeden önce sorulan, “Bu tarz soruları hoşnut karşılıyor musunuz bilmiyorum. İstiyorsanız cevap vermeyebilirsiniz” sözlerine karşılık; "İstediğini sor kardeşim. Bana istediğini sorabilirsin. Bana aklına gelebilecek en kötü, en saçma soruyu sor. AK Partili bir milletvekili değilim ben. Yanda da ismi 'gazeteci' olan mahlukatlar yok" şeklinde cevap verdi.