Haber: Rana Arıbaş

CHP Aksaray Kadın Kolları İl Yönetimi Gençlik Kolları 2. Tur ilan edildiği andan itibaren valilik önünde stant açarak seçim çalışmalarına Millet İttifakı bileşenleri ile devam ediyor yine de CHP kemik kadrolarında onca zamandır verilen emek sonucu vekilliği kaybetmenin bir hüznü yok değil.

WhatsApp Image 2023-05-23 at 15.29.21

Aksaray’da 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde milletvekili dağılımı değişmedi 2 AKP 1 İYİ Parti ve 1 MHP vekil çıkardı. AKP de geçen dönem vekili Cengiz Aydoğdu yeniden vekil olur iken eski AKP il başkanı Hüseyin Altınsoy vekil oldu. Eski ülkü ocakları başkanı Turan Yaldır MHP’den istifa edip İyi Parti’den birinci sıraya yerleşerek vekil oldu. MHP ise bir dönem önceki vekili Ramazan Kaşlı’yı meclise taşıdı. 3 yıldır vekil olmak için çaba harcayan CHP eski il başkanı Ali Abbas Ertürk Millet İttifakı’nın fermuar liste ile girmesi sebebi ile iyi parti listesinden 2. sırada seçimlere girdiği için seçimlerde kazanamadı bir önceki dönem millet ittifakı olarak seçimlere girilmiş ve Ayhan Erel İyi partiden seçilmişti. Genel kanaat Ali Abbas Ertürk’e haksızlık olduğu yönünde. Turan Yaldır ise bir önceki seçimlerde MHP’den vekil olmasına rağmen seçimler iptal edilince vekilliği kaybeden bir iş insanı.

AKP bir önceki seçimlerde yüzde 76 oy aldığı Aksaray'da ciddi bir oy kaybı yaşadı ve oy oranı yüzde 71e geriledi yine de cumhur ittifakı açık ara önce bitirdi. AKP küskünleri de MHP’ye oy verdi. Aksaray AKP’nin en güçlü olduğu kentlerinden biri olup kentte seçim gecesi konvoylar halinde kutlamalar yapıldı. AKP yöneticileri ve seçmenleri ise seçimin 2. Turunda recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağı konusunda hem fikirler.

Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi İl Başkanı Levent Serdar Şahin 28 Mayıs seçimlerinde üzerine düşecekleri yapacaklarını ve 5 okuldan bizzat sorumlu olduklarını CHP’ye verdikleri sözü tutacaklarını ve İstanbul ve Ankara’dan gelen CHP’li vekiller ile kesintisiz çalışmalarına devam ettiklerini, Aksaray’da seçim sürecinin başa baş gittiğini ifade ederek mücadeleyi asla bırakmayacaklarını ifade etti.

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve STK ilişkileri başkanı Serkan Çiçek ise bir demeç verdi ama sonrasında parti il başkanı Cumali Asal tarafından açıklama yapamayacağı bilgisi gelince açıklamasını geri çekti.

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş ise Aksaray’da sol bir parti olarak siyaset yapmalarının son derece zor olduğunu ama yine de yollarına hız kesmeden devam ettiklerini, bu seçimde diğer seçimlerden daha umutlu olduklarını ve mutlaka Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Aksaray’ın tüm kasaba ve ilçelerini Millet İttifakının diğer bileşenleri ile gezdiklerini ve 27 Mayıs günü de seçim güvenliği konusunda  yeniden okul sorumluları, sandık görevlileri ve bilişim sorumluları ile bir toplantı yapacaklarını, işin o kısmını da son derece önemsediklerini ifade etti.

Sayın Ali Abbas Ertürk ise kendisine yapılan açıklamalardan kendisinin halkın vekili olarak görüldüğünü ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini 14 Mayıs sonrası yaptığı basın açıklamasında ifade etmişti.

Seçim 2023 Yerel Medya Koordinasyonu