Rusya petrolüne yönelik başta ABD olmak üzere G7 ülkelerinin tavan fiyat uygulamasına geçilmesi girişimine ilişkin Rusya’dan bu ülkelere petrol satışını durduracaklarına dair uyarı yapıldı. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi durumunda ülkesinin vereceği cevaba ilişkin "O zaman biz de kısıtlamalar getireceğiz. Bu tür şirketler veya ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyeceğiz çünkü piyasa dışı koşullarda çalışmayacağız" dedi.

Moskova’da gazetecilere konuşan Novak, tavan fiyat girişiminin ‘saçmalık’ olarak niteleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın enerji güvenliğini sağlayan petrol piyasasının işleyişine müdahale etmek, bu piyasanın istikrarsızlaşmasına neden olacaktır. Bu piyasayı tümüyle mahvedecektir.

O zaman biz de kısıtlamalar getireceğiz. Bu tür şirketler veya ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyeceğiz çünkü piyasa dışı koşullarda çalışmayacağız." diye konuştu.”

Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, Çin'in ve Hindistan'ın söz konusu girişimi desteklemediklerini belirtti.