Rusya'da seçmenler parlamentonun alt kanadı Duma'nın 450 üyesini belirlemek için sandık başında. 19 Eylül'e kadar sürecek olan seçimlerde Devlet Başkanı Putin'in partisi Birleşik Rusya önde gidiyor. Ülkede bazı bölgelerde ara seçimler ve bazı kentlerde de yerel seçimler yapılacak. Seçimlerin favorisi iktidar partisi Birleşik Rusya. Partinin anayasa değişikliğini yapmak için gereken üçte ikilik çoğunluğa ulaşmayı hedeflediği belirtiliyor. Putin, anayasa değişikliği ile 2036 yılına kadar görevde kalmanın yolunu arıyor.

NAVALNİ TARAFTARLARINDAN KAMPANYA

Deutsche Welle'nin haberine göre, tutuklu muhalif Aleksey Navalni'yi destekleyen kesimler ise "akıllı oylama" adlı kampanya ile Birleşik Rusya partisini zayıflatmayı hedefliyor. Buna göre, iktidardaki Birleşik Rusya'ya karşı bu partinin rakibi olan adaylara oy verme çağrısı yapılıyor. Bu amaçla açılan web sitesi Rus telekomünikasyon dairesi tarafından kapatılırken, kampanya mobil uygulama ile sürdürülüyor.

DUMA'YA DÖRT PARTİNİN GİRMESİ BEKLENİYOR

Seçimlerde Duma'ya iktidar partisi Birleşik Rusya'nın yanı sıra Komünist Parti, sağ popülist LDPR ve Adil Rusya-Hakikat için Partisi'nin de girmesi bekleniyor. Anketlerde Komünist Parti'nin oy oranı yüzde 20 civarında bulunuyor. Oyları düşen Birleşik Rusya'nın ise yüzde 42 civarında olduğu belirtiliyor.