Nükleer savaşların galibi olamayacağının söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hiçbir zaman nükleer savaşa müsaade edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Her 5 yılda bir düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması Gözden Geçirme Konferansı'nın katılımcı ve konuklarına selamlama mesajı gönderen Putin, "Nükleer savaşın galibi olamaz ve hiçbir zaman nükleer savaş açılmamalı. Biz, uluslararası toplumun tüm üyeleri için eşit ve bölünmez güvenlikten yanayız" ifadelerini kullandı.

1968 yılında imzaya açılan Antlaşma'nın yarım yüzyılı aşkın bir süredir uluslararası güvenlik ve stratejik istikrar sisteminin temel unsurlarından biri olduğunu kaydeden Putin, anlaşmanın taraflarından biri olan Rusya'nın yükümlülüklerini harfiyen yerine getirdiğini söyledi ve "Silahların azaltılması ve sınırlandırılmasına ilişkin ABD ile olan ikili anlaşmalar kapsamındaki yükümlülüklerimiz eksiksiz olarak yerine getirildi" diye konuştu.

Rusya'nın nükleer enerji alanındaki deneyimlerini partnerleriyle paylaşmaya hazır olduğunu kaydeden Rus lider,  nükleer silahların yayılmasının önlenmesi rejiminin güçlendirilmesine, gezegende barış, güvenlik ve istikrarın tesis edilmesine katkı sunacağını umduklarını belirtti.