Sputnik'n haberine göre Rusya istihbaratı (FSB), ünlü Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'ya düzenlenen suikastın arkasında Ukrayna istihbaratı SBU'nun bulunduğunu ve Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Haberdeki iddiaya göre suikastı gerçekleştiren Natalya Vovk, 23 Temmuz 2022'de kızı Shaban Sofia Mihaylovna ile birlikte Rusya'ya giriş yaptı. Shaban Sofia Mihaylovna, Rusya doğumluydu. Natalya Vovk ve kızı, suikast günü Aleksander Dugin'in ve Daria Dugina'nın katıldığı geleneksel müzik festivalindeydi.

Rusya açıkladı: Ukrayna yaptı - Dünya - ODATV

Suikasttan sonra Natalya Vovk ve kızı Shaban Sofia Mihaylovna, Pskov bölgesi üzerinden Estonya'ya kaçtı.

SUİKAST PLANINA İLİŞKİN İDDİALAR

Rusya'nn öne sürdüğü bilgilere göre; Ukrayna ajanı Natalya Vovk ve onun kızı kılığına giren Shaban Sofia, Ukrayna ordusundan kaçan mülteciler kılığında Rusya'ya girdi ve Moskova'ya yerleşti. 

Yaklaşık 1 ay boyunca Aleksander Dugin'in kızı Darya Dugina'yı takip ettiler. Mini Cooper kiralayıp 3 defa plaka değiştirdiler. Suikastın yapıldığı 20 Ağustos'ta, Darya Dugina'nın arabasına bomba yerleştirdiler. 

İşte "Putin'in Beyni" Dugin'in kızına suikast yapan anne kız! Rus İstihbaratı FSB fotoğraflarını yayınladı

Görgü tanıkları, aracın çalışıp hareket ettiği anda patlamanın yaşandığını ifade etti. Natalya Vovk'un Ukrayna istihbaratı kimliği da yayınlandı...

Rusya, Ukrayna'yı suçlarken, Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu adlı örgüt ise, yayınladığı bildiri ile suikasti kendilerinin yaptığını duyurdu. 

DUGİN NE DEDİ?

Ukrayna'daki Nazi rejiminin kızını gözleri önünde vahşice öldürdüğünün ve kızının hiçbir zaman şiddet ve savaş çağrısı yapmadığının altını çizen Dugin, "O, kendi yolunun henüz başındaki parlayan bir yıldızdı. Rusya'nın düşmanları onu haince, gizlice öldürdü. Ama bizi, halkımızı bu tür dayanılamaz darbeler bile yıkamaz. En iyi ve en savunmasız olanlarımıza karşı kanlı bir terör uygulayarak irademizi ezmek istediler. Ancak hedeflerine ulaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.