Tarikat karanlığını anlatan Fox TV'de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisi, yurttaşlar takdirini topladı. Tarikanları da rahatsız etti. İsmailağa başta olmak üzere birçok yapılanma diziyi hedef gösterdi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, tv100'den Hacı Yakışıklı'ya konuştu. Şahin, verilen cezayı şu sözlerle savundu:

“Kızıl Goncalar dizisi ‘dakika bir gol bir’ yaptı. Bakın RTÜK 1994 yılında kuruldu. RTÜK’ün tarihi boyunca bu denli şikâyet alan yapım hatırlamıyorum. 36 bine yakın vatandaşın tepkisi görmezden gelinebilir mi? Uzmanlarımız yapımı titizlikle ele aldı. Dizideki hassas noktaları belirledik, yayıncılık ilkelerine aykırı halleri tek tek çıkardık. Hiç kimse Türk halkının millî ve manevi değerleriyle dalga geçemez. Değerlerimizi küçümseyemez. Algı oyunlarıyla vatandaşlarımızı aşağılayamaz. Bizim görevimiz RTÜK olarak vatandaşlarımızın hakkını savunan 6112 sayılı yasayı uygulamaktır. Hiç kimsenin halkın bir bölümünü hakir görmeye hakkı yoktur. Gözümüzün içine baka baka yapılanlara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir.”

Kızıl Goncalar'a ceza veren RTÜK'e Ahmet Mümtaz Taylan'dan tokat gibi yanıt Kızıl Goncalar'a ceza veren RTÜK'e Ahmet Mümtaz Taylan'dan tokat gibi yanıt

NE OLMUŞTU?

Fox TV'de Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, tarikatların hedefi haline geldi. Dizi, tarikatların Türkiye'yi içine sürüklediği karanlığı anlattı. RTÜK, 31 bin şikayetin olduğu diziye 9 Milyon lira ceza ve iki kez yayın durdurma cezası verdi.

RTÜK'ün cezasından önce de dizinin çekim için Kültür Bakanlığı ve Aile Bakanlığı'ndan kiraladığı mekanların izni iptal edildi.