PKK'nin silahlı kanadı HPG, Mersin Mezitli'deki polisevine yönelik saldırıyı üstlendi. Ancak HPG açıklamasında saldırıda İçişleri Bakanlığı tarafından ismi açıklanan Dilşah Ercan'ın yer almadığı, saldırıyı başka iki kadın militanın yaptığı belirtildi. HPG açıklamasında Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan'ın yer almadığı belirtildi. Açıklamada "AKP-MHP hükümeti, Zozan Tolan arkadaşımızın bu eylemde yer almadığını bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde Zozan arkadaşımızın ismini vermiş, ailesine ve farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istemiştir." ifadesi dikkat çekti.

Dilşah Ercan'ın ismi açıklandıktan sonra, AKP'ye yakın basında Ercan'ın daha önce CHP'nin "Tutuklu gazeteciler" listesinde yer aldığına dair haberler yayınlanmıştı.

HPG ayrıca saldırıyı gerçekleştiren iki kadının kimlik bilgilerini de açıkladı.

Açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên olduğu belirtildi. Dilara Ürper adlı militanın ise TSK tarafından yapılan saldırılarda kimyasal gazlardan etkilendiği bilgisine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül akşam saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1 polis yaşamını yitirdi, 1 polis ise yaralandı.

 İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK'li olduğu ve bunlardan birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verildi.

Eylem sonrası Dilşah Ercan'ın ailesinin ve Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışanların da yer aldığı 20'yi aşkın kişi gözaltına alındı.