Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın cezası “haksız tahrik indirimi” uygulanarak ağırlaştırılmış müebbetten 23 yıla düşürülmüştü. “Kararı düşündükçe kafayı yeme noktasına geliyorum” diyen Pınar’ın babası Sıddık Gültekin, Milliyet'e yayınlanan röportajında kararı verenlere "Bu neyin indirimi?" diye sordu.

Baba Gültekin şöyle konuştu:

"Kızımın tüm yaşadıkları ve verilen kararlar hakkında konuşacak o kadar çok şey vardı ki... Bunları kamuoyunun vicdanına bıraksam daha iyi olur. Babası olduğum için belki sağlıklı düşünmediğimi ve olayı hep kendi açımızdan tarafsız değerlendirmediğimizi düşünecekler. Ancak şöyle de bir gerçek var, kızımın tüm yaşadıkları belgelerle birlikte ortada ve dosyada tahrik ile ilgili bir delil görmedik. Ortada bir tahrik yokken bu neyin indirimi, tahrik olmayan bir durumda nasıl indirime gidiliyor?” 

"BÜTÜN KADIN KATİLLERİ AYNI!"

“Kızı diri diri yakılmış bir babayım” diyen Baba Sıddık Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kararları verenler, kendilerini benim yerime çok değil sadece beş dakika koysunlar, eminim ki verecekleri tepkiler benimkinden fazla olur. Biz bu caninin ağırlaştırılmış müebbet ve ağırlaştırılmış müebbettin dışında 10-15 yıl daha ceza almasını bekliyorduk ancak mükafat gibi ceza verildi. Bunu hangi vicdan kabul eder? Bu ülkede kanun, adalet varsa herkese eşit uygulansın. Adalet bir gün bu kararları verenlere de lazım olacak.

Kızımın artık gelmeyeceğini çok iyi biliyorum. Artık tüm mücadelem Türkiye’deki kadınlar için. Bundan sonra şiddet gören, yok sayılan, öldürülen kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim. Kızımın ölümünden sonra şunu çok daha iyi gördüm, kadınları katleden canilerin hepsi aynı klasik ifadeleri veriyor. ‘Erkekliğime laf etti’, ‘Aldattı’, ‘Barışma teklifini kabul etmedi’... Bu ve bunun gibi ifadeler. Bunlarla mücadele edeceğim.”