Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Maraş Pazarcık'ta partilerinin kentte kurduğu Kriz Koordinasyon Merkezi'nin yardım çalışmalarının engellenmesine ilişkin Diyarbakır Anemon Otel’de basın toplantısı gerçekleştiriyor.

Buldan'ın açıklaması şöyle:

"Basına açıklama yapmamızın sebebi biraz önce bize ulaşan Pazarcık'ın Hasankoca köyündeki baskın. Hasankoca köyünde 10 gün boyunca, gönüllü arkadaşlarımız, partili arkadaşlarımızın ve Pazarcık halkının ortaklaşa, dayanışma ruhuyla ortaya koyduğu ve orada büyük bir bina olan depoda yardım TIR'larının malzemeleri boşalttığı bir yerde 10 gündür güzel bir çalışmayla Pazarcık halkına yardımlar ulaşmaya çalıştırıldı. Ancak bugün birkaç saat önce bize gelen bilgilere göre; Pazarcık'ın Kaymakamı mülki amirlerle birlikte yardımların toplandığı depoyu basarak orada çalışma yürüten arkadaşlarımıza, 'Burayı bize teslim edeceksiniz ve dağıtılacak olan eşyaları bizler dağıtacağız. yoksa hepinizi gözaltına alacağız' diye tehdit ettiler.

Bu anlayışın yıllardır devam ettiğini biliyoruz. Bu anlayış bir kayyım anlayışıdır. Halka yapılan yardımların ulaşmaması için büyük bir titizlikle çalışan arkadaşlarımız tehdit ettiklerini hep birlikte gördük. Depremin başından beri, özellikle ilk günlerde ortada olmayan, hiç bir şekilde halkımıza yardım götürmeyen ve bu şekilde ortada olmayanlar şimdi yapılan çalışmaları yapılan yardımları engellemek ama aynı zamanda HDP'nin yardım kampanyasını durdurmak için bir girişim başlattılar.

İktidara buradan seslenmek istiyoruz. Bu bir akıl tutulmasıdır. İnsanlar açlıktan, soğuktan, depremden büyük bir felaket yaşarken bu yapılan yardımları engellemek hiç kimsenin haddine değildir."