Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan depremin bilançosu ağırlaşıyor. Kentte yaşanan deprem nedeniyle neredeyse tüm binalar hasar gördü. Ağır hasarlı binaların bazıları, yaşanan artçı depremler nedeniyle yıkıldı. Birçok aile kentten göç ederken, yüzlerce aile halen kentte ağır koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Yurttaşlar, dün akşam saatlerinde soğuk hava ve sağanak yağış altında geceyi dışarıda geçirdi. Bazı aileler odun ateşiyle ısınırken, bazıları ise çadırlarla kapladığı kamyon kasalarında kaldı. Birçok kişi ise, halen enkaz altında kalan yakınlarının bulunduğu harabe binaların başında sabahladı.  
 
Kentte arama ve kurtarma çalışmaları halen yetersiz bir noktada. Birçok kişinin altında kaldığı yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışmaları yapılmıyor. Kentte sadece birkaç binada arama kurtarma çalışması yapan AFAD çalışanları, söz konusu duruma tepki gösteren ailelere, “Yeterli ekip, yeterli ekipman yok” yok yanıtı veriyor. 
 
ENKAZ BAŞINDA AĞITLAR YÜKSELİYOR
 
Depremin meydana geldiği ilk saatlerden bu yana yakınlarının kurtarılmasını bekleyen ailelerden birisi de Gökçek ailesi. Aile, Cengiz Topel Caddesi’nin 14'üncü sokağında bulunan Osay Apartmanı’nda enkaz altında kalan Mehmet ve eşi Zeynep Gökçek’in kurtartılmasını bekliyor. Enkaz başında ağıtlar yakan aile, kendi imkanlarıyla bazı kişileri kurtardıklarını, ancak enkaz nedeniyle daha ileriye gidemediklerini ifade etti. 
 
‘GELMEZLERSE ÖLECEKLER’
 
Enkaz altında kalan Mehmet Gökçek’in kardeşi, duruma şu sözlerle tepki gösterdi: “Bize yardımcı olunmuyor. Canlı olduklarını biliyoruz. Kriz Masası’na gittim, yalvardım. Ekip gönderilmedi. Geceyi burada geçirdik. Sabaha kadar bekledik. İnsanlar yaşıyorsa da ölecek. Kardeşim ve yengemin ölmesini istemiyoruz. Çocuğunu buraya getiremiyoruz. ‘Babam çıktı mı’ diye soruyor. Bir şey diyemiyorum. Artık bize yardımcı olsunlar. Ekip var, malzeme yok diyorlar. Bugün gelmezlerse ölecekler. Çünkü canlı olduğunu söyleyebiliyoruz. '24 saat yaşayabilirler' diyorlar. Yaralı da olabilir. Abim şeker hastası. Kendi imkanlarımızla 8 kişiyi çıkardık. Halk yardım ediyor. Profesyonel ekipler lazım. Onu da göndermiyorlar.” 
 
Gözü yaşlı bir anne de “Niye yardım yapmıyorlar” diye duruma isyan etti. İhtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden anne, “Millet betonun altında. Ne olur yardım edin. Battaniye verin, yiyecek getirin. Yeter, yeter, yeter. Bu nasıl bir çalışma?” diye sordu.