HABER: FATOŞ ERDOĞAN

TKP, Patronların Ensesindeyiz Banka Emekçileri Dayanışma Ağı "Efe Demir'in hesabını soracağız" sloganıyla Levent'te bulunan Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası önünde bir araya geldi.

TKP, Patronların Ensesindeyiz Banka Emekçileri Dayanışma Ağı, “İnsana ve çalışma arkadaşınıza önem vermiyorsunuz!” diye yöneticilere ifşa mektubu bırakarak hayatına son veren YapıKredi çalışanı mühendis Efe Demir'in hesabını sormak için "Her gün bir arkadaşımızı elimizden alan bu alçak düzene boyun eğmiyoruz. Emekçi düşmanı #YapıKredi'nin ensesindeyiz!" şiarıyla Yapı Kredi Genel Müdürlük Binası önünde bir araya geldi.

"Maske Düştü: Kral Çıplak! Düzeniniz Batacak, Efe'ler Yaşayacak" pankartının açıldığı basın açıklamasını Patronların Ensesindeyiz Dayanışma Ağı adına Ezgi Çelebi okudu.

"Banka emekçileri olarak Efe'yi kaybetmenin sarsıntısı ile hepimiz derinden yaralandık. Efe'nin kaybı önce Yapıkredi'deki çalışma arkadaşlarına, sonra da tüm banka emekçilerine kendi yaşadıklarını hatırlattı, bir yandan Efe'ye üzüldük, bir yandan da öfkelendik” diyen Çelebi, şöyle devam etti:

“Kendisini çalışmaya ve üretmeye adamış, hayat dolu bir arkadaşımızdı Efe. Dur durak bilmeyen hedef baskısını kendisi de anlattı ölmeden önce attığı mailde. Pandemide evden çalışma bahanesiyle artan ve 80 saati bulan mesaileri, ne yapsalar memnun edemedikleri, hep daha fazlasını bekleyen ve isteyen yöneticileri bize hiç de yabancı değildi.

‘Kurumsal kültür’, ‘büyük bir aileyiz’ sloganları ve janjanlı ambalajlarıyla bize yutturulmaya çalışılan şey çürümüş karakterlerini hedef baskısı adı altında üzerimize kusan, tek dertleri karları olan patronların ve onların temsilcisi olan müdürlerin biz emekçileri kandırmak için kullandıkları birer araçtan başka bir şey değil. Gerektiğinde biz banka emekçilerini pandeminin en ağır döneminde cami önlerine emeklileri maaş müşterisi olmaya ikna etmeye gönderenler de, depremde insanlar can çekişirken mallarının derdine düşüp hasar tespiti yaptıranlar da, deprem bölgesinde bahane istemiyorum, herkesi pazartesi işinin başında göreceğim diyen de onlar. Sonra büyük bir aileyiz masalları anlattılar ve hala anlatmaya devam ediyorlar.

Oysaki, depremzede yurttaşlarımız KOÇ'lar ve tüm banka patronları için reklam kaynağı olduğu ölçüde ya da para kazandırdığı kadarıyla değerli. Banka emekçilerinin kendi yaşamlarından fedakarlık ederek yaptıkları ya da yapmaya Koç'ları beslemek için var, ellerinden gelse bizi koltuğa bağlayıp 7/24 çalıştılar.

Nitekim Yapıkredi yönetimi de Efe'nin ölümünden sonra kendinden beklenecek şekilde Efe'ye ne oldu diye sorumlularına sormak yerine kendi imajının derdine düştü, olan biteni mümkün olduğunca bastırmaya çalıştı, olayı duyuranları dava açmakla tehdit edecek kadar da alçaldı. Her sene yapmaya alıştıkları şovlardan 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni böyle boş geçmek Efe'nin ölümünden çok daha fazla üzmüştür onları, buna da eminiz.

Biz banka emekçilerinin artık bu masallara karni tok! PE Banka Emekçileri Dayanışma Ağı olarak bu düzenin sessizleştirdiği, çaresiz hissettirdiği tüm banka emekçilerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. İnsana değer vermeyen, kendi karından başka hiçbir şey düşünmeyen patronlara karşı emeğin ve emekçinin temsil ettiği değerleri yükseltmeye ihtiyaç var. Birbirimizin elinden tutacağız ki yalnız ve çaresiz hissetmeyelim, bir araya geleceğiz ki insanı çürüten, değersizleştiren bu düzenin karşısına emekçilerin seçeneğini çıkartabilelim. Tüm banka emekçisi arkadaşlarımızı bize ulaşmaya ve aramıza katılmaya çağırıyoruz. Karınız da hedefleriniz de yerin dibine batsın, Efe'ler yaşasın!"

Basın açıklamasında Eski Koç Holding çalışanları TKP ikinci bölge Milletvekili adayları Ahmet Batur, Ünsal Uslu söz aldı.