CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, İYİ Parti'nin Genel İdare Kurulu'nun (GİK) ittifak talep etmesi ile ilgili açıklamasını konuşmasının sonuna bıraktı.

Özel, İYİ Parti'nin eski dostları olduklarını parti örgütüne hatırlattı. Partililerin İYİ Parti ile bir sıkıntıları olmadığını bilmelerini isteyen Özel, şunları dile getirdi:

"30 Kasım Perşembe günü İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’i heyetimizle ziyaret ettik ve onlar da karşıladılar. Sayın Akşener’e 81 ilde aday çıkar kararlarından haberdar olduğumuzu mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim bunun mümkün olup olamadığını savundum.

Ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda bir masa kuralım otaralım konuşalım işbirliği yapalım mümkün olan en çok yerde işbirliği yapıp en iyi sonucu alalım ve Türkiye’ye kazandıralım. Sağ olsunlar çok verimli bir toplantı yaptık.

"ESKİ DOSTTAN DÜŞMAN OLMAZ"

Kendileri bunu GİK’e götüreceklerini söylediler ve dün konu görüşüldü. GİK’İn kararı tüm seçim bölgelerinde tek başlarına girmeleri yönünde oldu. İlk baştan söyledim alınacak her iki karara da saygılıyız.

İYİ Parti CHP’nin geçmişte çok önemli işbirlikleri ittifaklar yaptığı 81 il başkanımızı birbirinden ayırmadığımız. İlçe başkanlarını ilçe başlarımız gibi gördüğümüz çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında güneş gördüm mü hemen yolda görsem İYİ Bir insan ile karşılaştım derim. Çünkü İYİ Parti’nin seçmenleri gerçekten iyi insanlar Atatürk’ü seven ülkesini seven yani sizin bizim gibi insanlar. O yüzden bütün örgütümüzden talebim şudur eski dosttan düşman olmaz.

"İTTİFAK ARAYIŞIMIZI TOPLUMSAL TABANA YAYACAĞIZ"

Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin İYİ Parti iyi insanların partisidir bizim kurucumuz Atatürk’ü seven insanların partisidir. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz ve bundan sonra da Türkiye’de birlikte çok şey başaracağımız iyi insanların partisidir. Bundan sonra ne yapacağız. İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız.

Bundan sonra İstanbul’a ihanet edenler İstanbul’a geri dönmesinler diye Ankara’yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesin diye. Tayyip bey helikoptere binip arsalarımızı helikopterden pazarlamasın diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol bizim bu yürüyüş bizim Halk Partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi rant talana  karşı halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum"