CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de aracına aldığı kişi tarafından öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Özel, "Bugün özellikle aileyi görmek, geride bıraktıkları için bir şey yapabilir miyiz diye ziyaret ettik. Bu geride kalanlarla ilgili elimizden geleni yaparız" dedi.

Özgür Özel, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'ta Hatay'daki konuşmasında "Hatay garip kaldı." sözlerini kullandı. 
Erdoğan'ın konuşmasına tepkiler sürerken CHP'li Özgür Özel'den de yanıt gecikmedi.
Özel, "Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Genel iktidarla yerel iktidar birlikte olmazsa hizmet gelmez' ifadeleri gerçekten vicdan sahibi, yürek sahibi, akıl sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği laflar."

"SİYASİ ŞANTAJ YAPIYOR VE OY İSTİYOR"

Özel'in konuşmasında şu ifadeler yer aldı,
"Depremde siyaset olur mu? Depremzedeye tehdit, şantaj olur mu? Hatay'a siyasi şantaj yapıyor olmasının ayıbını Hataylılara havale ediyorum.
Diyor ki 'Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay'ı hizmetsiz bıraktım, seçmezseniz yine getirmem.' 
Yalan da söylüyor. Kendi belediyelerinin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Siyasi şantaj yapıyor ve oy istiyor. Ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. 
Bilhassa AK Parti'ye oy veren vicdan sahibi insanlara havale ediyorum. Depremzedeye tehdit olur mu, böyle vicdan olur mu!"

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  3 Şubat'ta AKP Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunmuştu.

Yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.