CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İl Başkanları İstanbul Buluşması'nda yaptığı konuşmada, en düşük emekli maaşı7 bin 500 lira olarak belirleyen düzenlemeyi eleştirdi.

"EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI"

Özel, "Emekli maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkarmamız lazım. Seçim döneminde iyileştirme sözü verenler, seçimden sonra bir kere mahsus 5 bin lira gibi bir düzenleme yaptılar. Bunda da çalışan emeklileri dışarıda bıraktılar. Kira artışlarına ilişkin kanuna da uyulmadığını belirterek, 'Anayasa'ya uymayan birisinin, çıkarılmış bir kanuna vatandaşa uymadığının şaşırmaması, burayı kanun devleti olmaktan çıkarmanın sonuçlarına bile katlanmanın bile zor olduğu bir dönemde, bundan sonra tekrar göz önünde tutulması gerektiğini ifade ediyorum.' dedi.

"ÜÇ BELEDİYE BAŞKANIMIZ DIŞINDA KİMSEYE SÖZ VERMEDİK"

Yerel seçimlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Özel, "Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilan ettiği, bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir belediye başkan adayımız dışında kimseye verdiğimiz bir söz yok. Verilmiş bir sözüm var; yerel seçimlerde başarılı olmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

Özel daha önce, bu üç ismin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 'Topuklu Efe' lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğunu söylemişti.

Özel, "Bu süreçte memnuniyet anketlerimizi pazartesi gününden itibaren anketörler sahada olacak şekilde başlatıyoruz. 7 birim anket yapacak, orada anketi 2 firma mı yapıyor, 3 firmamı yapıyor, tek firmamı yapıyor, onlar da bilmeden, ürettikleri sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zeka marifetiyle, istatistik biliminin en ileri teknikleriyle farklı bir alanda denetlenerek en doğru ölçme değerlendirmelerle bizde olan belediyelerin memnuniyet anketini yapacağız. Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde" dedi.

Özel şöyle devam etti:

Adaylarımızla ilgili hem bizim olan belediyelerde hem de kazanma umudumuzun yüksek olan belediyelerimizde yapacağız. Adaylar anketten sonra eğer çok iyi bir noktadaysa zaten seçimi kazanacak aday olsa, diğerleri gerideyse hep birlikte o adayda ortaklaşacağız. Eğer kazanacaklar için kadınlar varsa tavrımızı kadından yana ortaya koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa o kararı verirken özel şartlar ve sizin vereceğiniz bilgiler yoksa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz.

"ÖN SEÇİMDEN VAZGEÇMEK DİYE BİR ŞEY YOK"

Ön seçim ile ilgili de konuşan Özel, "Bazı yerlerde 'ön seçimden vazgeçiyorlar' deniliyor. Ön seçimden vazgeçmek diye bir şey yok" dedi. Özel, "Vazgeçtiğimiz ya da olmaz dediğimiz şey, hakim gözetiminde, seçime 48 gün kalmışken, sonuçlara itiraz bittiğinde 44 gün, fotoğraf çektirdiğinde 40 gün, araç giydirdiğinde 35 gün, son 1 aya kampanyayı sıkıştırmamak için, ancak aday teke indirilirken bir irade kullanılacaksa sizde, aday belirlemede doğru yöntem ön seçim diyorsanız sizinle, örgütümüzün gözetiminde, sonuçlarına uyacağımız, örgüt gözetiminde ön seçimden bir adım geri atmadık, atmayacağız." ifadelerini kullandı.