CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün (25 Şubat) düzenlenen Balıkesir Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Kurtdereli Spor Salonu düzenleden toplantıda açıklamalarda bulunan Özel, yerel seçimler yaklaşırken İstanbullulara seslendi. Özel, "İliç’te faciaya sebebiyet veren ÇED raporunun altında imzası olan dönemin bakanı Murat Kurum’dur. Vatandaşlarımızdan talebimizdir, İliç felaketinin müsebbibini İstanbul’un felaketi yapmasınlar." ifadelerini kullandı.

Özel'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"ORTADA MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞI VAR"

Balıkesir adayları ile ilgili konuşan Özel, "Bütün Balıkesir şahit ki biliyor ki Ahmet Akın, Millet İttifakı’nın adayı olarak o seçimi alıyordu, kabusu bitiriyordu. 

O süreçte dediler ki ‘Adayınızı geri çekin, burayı biz istiyoruz.’ Vallahi biz ikilettik. Burayı öyle istediler, İsmail Ok’a verildi. İsmail Ok da emaneti aldı, iki eliyle AK Parti’ye verdi. Ödülünü aldı mı, aldı. Şimdi AK Parti onu tekrar milletvekili yaptı. Ne var ortada? Ortada milli irade hırsızlığı var. Ne var ortada? Ortada Balıkesir’in iradesinin çalınması var. " açıklamasında bulundu.

"ADAYLAŞTIRAMADIKLARIMIZA DA KEFİLİZ"

Özel, aday gösterilmedikleri için partiden istifa edenlere ilişin ise, "Bizde birileri gibi yolsuzluklar, birtakım örgütlere bağlı olduğu için zorla istifa ettirmeler yok. Göreve getirdiğimiz arkadaşlara, görev verdiğimiz, aday yaptığımız arkadaşlara ne kadar güveniyor ve kefilsek aday adayı olup adaylaştıramadıklarımıza bu görevi yapıp adaylaştıramadıklarımıza da kefiliz. CHP’nin Genel Başkanı olarak bu kefaleti açıkça ortaya koyuyorum.

Görevdeyken iyi olmayınca istifa etmeler, başka partiye gitmeler, oradan partiye ateş etmeler. Vallahi 3, 5 kişinin, iktidara yakın gazetelerin manşetine çıkmasının bir önemi yok. 16 bin 500 aday adayı vardı bu partide, 3’ü, 5’i öyle yapıyor ama sabahleyin adaydan erken kalkıp adayı arayıp ‘Hadi çalışmaya gitmiyor muyuz’ diyen aday adayımız, kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına getiren aday adayımız, kendisine giydirdiği aracı belediye başkan adayıma tahsis eden aday adayımız var bizim. Bizim gönlümüzün manşetinde bu arkadaşlar var, onları yürekten alkışlıyoruz." şeklinde konuştu.