CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde düzenlenen seçim mitingine katıldı.

Mitingde konuşan Özel, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer ve CHP Çorlu Belediye Başkanı ve yeniden adayı Ahmet Sarıkurt için halktan oy istedi.

Halkın iktidardan hesap sorması gerektiğini vurgulayan Özel, "31 Mart’a kadar hangi siyasi görüşten olursa olsun; emeklisini, emekçisini, esnafını, çiftçisini, yaşlısını, gencini iktidarın karşısında kim güçlüyse, onları sandıkta kim yenecekse, AK Partili, MHP’li belediye başkanını kim indirecekse, yani sizin gücünüzü iktidara göstermenin yolu neyse orada buluşmaya, meydanlarda, sandıkta buluşmaya; milletin vicdanını sandığa ve sandıkta bu iktidardan hesap sormaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, EMEKLİNİN CEBİNDEN AYDA 6 TANE ÇEYREK ALTINI ALMIŞ”

Emeklilere değer verilemediğinin altını çizen Özel, "Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Bugünkü parayla 25 bin lira olması gerekiyordu ama bugün 10 bin lira, yani 0,6 asgari ücret. Tayyip Erdoğan geldiğinde emeklilerin yüzde 20’si en düşük emekli maaşını alıyordu. Şimdi çok önemli bir kısmı. Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Tayyip Erdoğan geldiğinde şu anda kaç alıyor? 2,5 çeyrek altın. Yani Tayyip Erdoğan, görev süresi boyunca emeklilerin cebinden ayda 5,5-6 tane çeyrek altını almış. 

Bunun hesabını soracak mıyız? Geçen gün ‘Emeklilere zam yap’ dedim. Hiç olmazsa bir buçuk asgari ücret ama bizim CHP olarak ilk teklifimiz, hiç olmazsa şimdilik bir asgari ücret. 10 bin liralık emeklilere bir kart verelim, maaşlarını 17 bin liraya çıkaralım. Devletin yaptığı hizmetlerden ücretsiz yararlanmalarını sağlayalım."  şeklinde konuştu.

"EMEKLİYE VERECEK PARAN YOK, SARAYA PARAN VAR"

Özel, "Bugün çalışanlar da ama birkaç sene sonra, ama çok daha sonra, eninde sonunda emekli olacaklar. Emekliyle çalışan karşı karşıya değildir ama emekliyle beşli çeteler karşı karşıyadır. Çünkü siyaset, öncelik belirleme işidir. Eğer sen parayı beşli çeteye verirsen, sen parayı saray müteahhitlerine verirsen, yandaş müteahhitlere verirsen, sen dünyanın en pahalı makam arabasından -10 tane var dünyada limuzin Mercedes- ikisini alır, birine kendine biner, birini yedekte tutar, boş gezdirirsen senin emekliye verecek paran yok ama yazlık saraya verecek paran varsa, emekliye verecek paran yok, kışlık saraya verecek paran varsa, emekliye verecek paran yok, uçan saraylara 14 tane lüks uçağı verecek paran varsa, senin önceliğin kendin, ailen, yandaşların, senin önceliğin beşli çeteler, benim önceliğim emekliler. Bunu bu şekilde bileceksin." dedi.

"1 NİSAN İKTİDARA SARI KART GÖSTERME GÜNÜDÜR"

Emekliyi aç bırakanların emekliden oy isteyemeyeceğini söyleyen Özel, "31 Mart’ta emekliye para bulamayanların sandıklara bakınca oy görememeleri lazım. Emekliler dün Manisa’da bağırıyordu, ‘Madem ki bize para yok, sana da oy moy yok’ diye. Emekliler el kaldırsın. Tayyip Erdoğan’a bir el sallayın. ‘Bizi unutanı biz de unutuyoruz’ deyin. Tayyip Erdoğan, diyorlar ki, ‘Madem emekliye para yok, sana da o yok. Haydi hoşça kal’. Bütün emeklilerin çok sorunu var. Ben emeklilerin hepsini 1 Nisan’dan sonra meydanlara bekliyorum. 1 Nisan bu iktidara bir sarı kart gösterme günüdür. 1 Nisan, ‘10 bin liraya geçinilir’ diyenlere kırmızı ışığı gösterme günüdür." açıklamasında bulundu.