Haber: Fatoş Erdoğan

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Taban maaş hakkı için, Özlük hakları için Fatih'te bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlattığı Eğitim Nöbeti'nin 2. gününde. Öğretmenler, "Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa" pankartı da açtı.

Fatoş Erdoğan'ın kamerasından

Öğretmenler, taban maaş düzenlemesi meclise gelene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Öğretmenler, bir hafta süreyle 18.00-22.00 arası, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Eğitim Nöbeti'ne devam edecek.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İl Temsilcisi Sümeyye Altundağ:

  • "Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak üç yıldır mücadele veriyoruz.  Ankara'ya gittik. Meclise kadar yürüdük. Bu kararlı duruşumuz ve yürüyüşümüz sonucunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görüşme talebimizi kabul etti. Taban maaş talebimizin gündemlerinde olduğunu ve çok yakın zamanda açıklama yapacağını söyledi. Fakat üzerinden aylar geçti ve çıktığı bir televizyon programında böyle bir gündemlerinin olmadığını ifade etti. Yani kendi söylediklerini yalanlar bir duruma düştü.Türkiye'nin her yerinde bir haftalık nöbetimiz başladı. Taleplerimiz kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Fatoş Erdoğan'ın kamerasından


Dokuz8haber'den Fatoş Erdoğan'a  konuşan Edebiyat Öğretmeni Feyyaz Dinçer şunları dile getirdi:

  • "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in  müsteşar olduğu dönemde taban maaş hakkımız elimizden alındı. Özel sektörde çalışan öğretmenler bugün olduğu gibi geçmişte de kayıplara uğradı. Memurlarla biz aynı işi yapıyoruz. Ama aynı haklara sahip değiliz.
  • Benim çalıştığım Doğa Koleji'nde maaş aralığı 22 bin ile 25 bin lira arası. Ama maaş bordrolarımızda 19 bin yazıyor geri kalan 3 bini ek ders gösteriyorlar. Sendikal faaliyetlerde bulunanlara, hakkını arayanlara sözleşme de sunmadılar.
  • Hakkını aradığı için öğretmenler mobbinge uğruyor. Ögretmenler, "diplomalarınızı yakarız" denilerek tehdit ediliyor.
  • Hakkımızı alana kadar mücadelemiz devam edecek"