"Ötekilerin Gündemi" haber sitesine ait Facebook sayfası yapılan şikayet üzerine tamamen kapatıldı. Ötekilerin Gündemi Genel Yayın Yönetmeni Hamza Özkan, Facebook’un uyguladığı sansüre tepki göstererek, bundan sonra da doğru bildikleri yoldan şaşmayacaklarını söyledi.

Hamza Özkan, "Sitemizin sosyal medya hesabını şikayet edenler unutmasınlar tüm hukuksal sürecimizi başlatıyoruz. Gerekenler kamuoyunla paylaşılacaktır. Sosyal medya partiler, tüzel kişi adına açılan sahte gruplardan sözde gazeteci, siyasetçi kılıflı tetikçi, rantçı, hizipçi,  kıskancı ve hasta ruhlu kişilerin bizim gibi emekçi, ilkeli, doğru duruş sahibi gazeteci, siyasetçi, aydın kişilerin sosyal medya hesapları bu tür hukuksuz, ahlaksız, adaletsiz yönelimlerini kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Tarafsız, ilkeli, objektif, özgür basın geleneğimizle yolumuza devam ettik, etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Ötekilerin Gündemi sansürü aşmak için bir Facebook sayfası açtı.

Ötekilerin Postası'na yönelik Facebook sansürünün ardından 5651 Sayılı Kanun uyarınca 4 ayrı "erişim engelleme kararı" geldi.